پاسخ به:زنان الگو
شنبه 6 آبان 1391 2:14 AM
يكى از همسران حضرت امير (ع)، فاطمه بنت حزام عامرى بود كه بعدها چون از امام على(ع) صاحب چهار پسر شد به ام البنین- مادر پسران - مشهور گشت.
امـام عـلى (ع) بـا او ازدواج كـرد و از وى صـاحـب چـهـار پـسـر شـد؛ ابـوالفـضـل العباس عليه السلام ، عبدالله ، جعفر و عثمان كه هر چهار نفر در واقعه كربلا در ركاب حضرت امام حسين (ع) به شهادت رسيدند.
فـاطـمـه (امّ البـنـيـن) از زنـان مـؤ مـن، عـارف بـه مـقـام اهل بيت و در علاقه و محبت به آنها پا برجا بود. وقتى به خانه امام پا نهاد در محبّت نسبت بـه فـرزنـدان فـاطـمـه زهـرا (س)كوتاهى نكرد.ایشان، با امام حسن و امام حسين عليهما السلام ،خاضعانه و هم چون مادرى مهربان رفتار مى كرد ؛ با ادب با آنان روبه رو مى شد و اگر كسالت پيدا مى كردند، نهايت سعى خود را در راه بهبودى به كار مى برد و تا آخر ، با ملاطفت رفتار نمود.
وقـتـى بـشير قبل از كاروان اهل بيت به مدينه وارد شد و خبر شهادت فرزندانش را به آن بانو رسـانـد، او از بـشـيـر فـقـط دربـاره امـام حـسـيـن (ع) سـؤ ال كرد. بشيرخبر شهادت يك يك فرزندانش را مى داد و او بعد از شنيدن خبر شهادت هر كدام ، از احوال امام حسين عليه السلام مى پرسيد و مى گفت :
مـرا از ابـاعبداللّه خبر ده ، اولاد من و آنچه زير آسمان است به فداى اباعبداللّه باد. وقتى خبر شهادت امام را شنيد گفت : رگهاى قلبم پاره شد.
ايـن بـرخورد، نشان دهنده اين است كه علاقه امّ البنين به امام حسين (ع) جز به خاطر امامت نبوده اسـت . از اين رو، اگر خبر سلامتى امام حسين (ع) را مى شنيد شهادت فرزندانش بر او آسان مى گشت و اين ، بيانگر قدر و منزلت والاى آن بانوست .
از طرف ديگر، اهل بيت نيز نسبت به اين بانو توجه خاصى داشتند. زينب كبرى هر عيد به ديدن او مـى آمـد و وقـتـى از سـفـر كـربـلا بـازگشت به ديدار او رفت و شهادت فرزندانش را به او تسليت گفت .
ايـن بانو بعد از امام على عليه السلام ساليانى چند زندگى كرد و بعد از او با كسى ازدواج نكرد.
اُمّ البـنـيـن ،پس از شهادت امام حسين(ع) و يارانش در كربلا، هر روز دسـت عبيداللّه فرزند عبّاس را مى گرفت، به بقيع مى رفت و براى شهيدان نـوحـه هـاى جـانـسـوزى مـى خـوانـد كـه شنیدن آن، هـر شـنـونـده اى را بـه گريه وامى داشت .
منبع :پژوهشکده تحقیقات اسلامی
خدایا چنان کن سرانجام کار تو خشنود باشی و ما رستگار