0

پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي)

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

بررسي توليد اسيد سيتريک با استفاده از تفاله سيب به روش جديد کشت سطحي
چهارشنبه 10 آبان 1391  5:30 PM

 4 : پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي) 1388; 19(1):35-42.
 
بررسي توليد اسيد سيتريک با استفاده از تفاله سيب به روش جديد کشت سطحي
 
حسيني محمديار*,رضازاده باري محمود,علي زاده خالدآباد محمد
 
* گروه علوم و صنايع غذايي، دانشگاه اروميه
 
 

با توجه به افزايش قيمت هيدروکربن ها و عدم دسترسي آسان به اين منابع، طرحهايي بر پايه سوبستراي هيدروکربني، جاي خود را به طرح هايي بر پايه ضايعات کربوهيدراتي کشاورزي مثل تفاله سيب، قهوه، ساقه هاي گندم، ضايعات آناناس، مخلوط ميوه ها، باگاس و ديگر مواد براي توليد اسيد سيتريک داده است. تفاله سيب سوبسترايي مناسب براي توليد ميکروبي اسيد سيتريک توسط آسپرژيلوس نايجر مي باشد. در اين مطالعه فرمانتور با حجم 22.2 متر مکعب ساخته شد و از سيستم هوادهي و تغيير گراديان دمايي نيز در آن استفاده شد. توسط بيوراکتور مورد نظر و روش سيمپلکس بهينه سازي آن براي توليد اسيد سيتريک صورت گرفت. نتايج حاصل از اين تحقيق با توجه به جنبه صنعتي و اقتصادي، نشان داد که حداکثر توليد اسيد سيتريک (گرم اسيد در کيلوگرم تفاله خشک) توسط آسپرژيلوس نايجر در رطوبت 80 درصد (w/w)، مدت زمان تخمير 93.9 ساعت، آهنگ هوادهي 1.2 ليتر در دقيقه، منبع ازت (سولفات آمونيم) (w/w) 0.19% و فاصله صفحات فرمانتور 7.4cm تا حداکثر 159.14 گرم اسيد در کيلوگرم تفاله خشک بدست مي آيد.

 
كليد واژه: آسپرژيلوس نايجر، اسيد سيتريک، تخمير حالت جامد، تفاله سيب، هوادهي
 
 

 نسخه قابل چاپ

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها