جداسازي و شناسايي سويه هاي انتروکوکسي غالب در پنير سنتي ليقوان
چهارشنبه 10 آبان 1391 5:30 PM
2 : پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي) 1388; 19(1):13-24. |
جداسازي و شناسايي سويه هاي انتروکوکسي غالب در پنير سنتي ليقوان |
رسولي پيروزيان هانيه,حصاري جواد*,فرج نيا صفرعلي,مقدم محمد,قياسي فر شيوا |
* گروه علوم و صنايع غذايي، دانشكده كشاورزي، دانشگاه تبريز |
هدف اين تحقيق جداسازي و شناسايي سويه هاي انتروکوکوس از پنير سنتي ليقوان بود. چهار نمونه پنير سنتي از چهار واحد توليدي پنير در منطقه ليقوان با چهار تکرار تهيه شد. سپس توسط روش هاي استاندارد ميکروبيولوژيکي و استفاده از محيط کشت اختصاصي کانامايسين اسکولين آزيد آگار، سويه هاي انتروکوکوس جداسازي و توسط روش هاي بيوشيميايي شناسايي گرديدند. براي شناسايي گونه ها از آزمون تخمير قند با شش نوع قند رافينوز (D)، سوربيتول (D)، آرابينوز (L)، لاکتوز (D)، ملي بيوز (D) و سوربوز (D) استفاده شد. آزمون هاي کاتالاز و تشکيل لخته بر روي سويه هاي جداسازي شده انجام گرفت. نتايج نشان داد که 20 سويه جداسازي شده از چهار نوع پنير سنتي، 19 سويه کاتالاز منفي و تنها يک سويه کاتالاز مثبت بود. برخي از سويه هاي انتروکوکوس فاسيوم و انتروکوکوس فکاليس در محلول شير خشک، پس از گرماخانه گذاري در دماي 37 درجه سانتيگراد بمدت 16 ساعت تشکيل لخته دادند. نتايج نشان دادند که سويه هاي غالب در نمونه هاي 1، 2، 3 و 4 پنير تهيه شده به ترتيب، انتروکوکوس فکاليس، چهار سويه از پنج سويه انتروکوکوس فاسيوم، چهار سويه از پنج سويه انتروکوکوس فکاليس و انتروکوکوس فاسيوم بودند. |
كليد واژه: انتروکوکوس فاسيوم، انتروکوکوس فکاليس، پنير ليقوان، تخمير قند، تشکيل لخته، کاتالاز |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .