0

پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي)

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

بررسي ميزان پايداري هزينه واردات و تنوع و تخصص در توليد، صادرات و واردات انواع گوشت در ايران
چهارشنبه 10 آبان 1391  5:28 PM

 6 : پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي) پاييز و زمستان 1388; 19.1(2):57-68.
 
بررسي ميزان پايداري هزينه واردات و تنوع و تخصص در توليد، صادرات و واردات انواع گوشت در ايران
 
رحماني رهام*,بخشوده محمد
 
* بخش اقتصاد كشاورزي، دانشكده كشاورزي، دانشگاه تبريز
 
 

در اين مطالعه تنوع و تخصص در توليد، صادرات و واردات انواع گوشت در ايران و همچنين پايداري هزينه واردات اين محصولات به ايران در فاصله سال هاي 1340 تا 1383 بررسي شد. براي بررسي تنوع و تخصص از شاخص هرفيندال استفاده شد. براي ارزيابي پايداري هزينه واردات ابتدا تابع هزينه واردات با توجه به متغير زمان برآورد و سپس ميزان ناپايداري محاسبه گرديد. بر اساس نتايج در توليد گوشت در سال هاي 1340تا 1347 تخصص بيشتر در جهت توليد گوشت قرمز و در سال هاي 1361 تا 1383 تخصص بيشتر در جهت توليد گوشت مرغ وجود داشته است. در طول دوره، الگوي توليد گوشت داراي تغييرات تدريجي در جهت توليد بيشتر گوشت مرغ بوده است. ايران در زمينه ي صادرات گوشت در دوره ي مورد بررسي داراي تخصص بوده، هرچند كه در سال هاي آخر دوره به طرف تنوع در صادرات گوشت حركت كرده است. در واردات گوشت در فاصله سال هاي 1340 تا 1343 تنوع، سال هاي 1344 تا 1351 تخصص، سال هاي 1352تا 1365 تنوع و در بقيه دوره تخصص وجود داشته است. دليل اصلي نوسان هزينه ي واردات انواع گوشت به طور كلي و گوشت قرمز و مرغ، مقدار واردات و نه قيمت وارداتي بوده است.

 
كليد واژه: ايران، پايداري هزينه واردات، تنوع و تخصص، گوشت
 
 

 نسخه قابل چاپ

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها