جداسازي محصولات اكسيداسيوني فيتواسترول ها در روغن هاي گياهي با كروماتوگرافي ستوني
چهارشنبه 10 آبان 1391 5:25 PM
2 : پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي) پاييز و زمستان 1388; 19.1(2):13-22. |
جداسازي محصولات اكسيداسيوني فيتواسترول ها در روغن هاي گياهي با كروماتوگرافي ستوني |
فتحي آچاچلويي بهرام*,آزادمرددميرچي صديف,سيدشريفي رضا,سيدحسين جلالي |
* دانشكده كشاورزي، دانشگاه محقق اردبيلي |
يكي از مهمترين مراحل در تعيين محصولات اكسيداسيوني فيتواسترول ها (POPs) در مواد غذايي، غني سازي و خالص سازي آنها با روش هاي مختلف قبل از آناليز با كروماتوگافي گازي (GC) يا كروماتوگرافي گازي اسپكترومتري جرمي(GC MS) است. در اين مطالعه، روش كروماتوگرافي ستوني ( SPE ) 1(گرم سيليكا) جديدي براي غني سازي و جداسازي POPs، مناسب براي نمونه هاي روغن ترانس استريفيه شده ابداع شد. اين روش بازيابي بالايي (96 88 درصد) براي محصولات اكسيداسيوني نشان داد. روش جديد براي نمونه هاي روغن زيتون، فندق و ذرت بكار برده شد و يازده محصول اكسيداسيوني شناسايي گرديد كه ذرت بيشترين مقدار (24ppm) را داشت. در بين محصولات اكسيداسيوني نيز 6? hdroxysitostanol و 6? hydroxycampestanol بيشترين مقدار را در روغنهاي آناليز شده دارا بودند. همچنين روش جديد، ظرفيت نمونه اي بالا (تا 1 گرم روغن) را داشت كه براي محصولات غذايي با فيتواسترول بالا نيز كارايي دارد. روش معرفي شده در اين تحقيق ساده و سريع مي باشد كه جداسازي و غني سازي POPs را براي آناليزهاي بعدي با GCو GC MS تسهيل مي كند. |
كليد واژه: فيتواسترول ها، كروماتوگرافي گازي، كروماتوگرافي گازي، اسپكترومتري جرمي، محصولات اكسيداسيوني فيتواسترول ها، SPE |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .