0

پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي)

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

اثر خشک کردن آفتابي بر کيفيت رطب مضافتي
چهارشنبه 10 آبان 1391  5:08 PM

 9 : پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي) بهار و تابستان 1389; 3.20(1):136-146.
 
اثر خشک کردن آفتابي بر کيفيت رطب مضافتي
 
رجب علي پور چشمه گز علي اصغر*,فولادي محمدحسن
 
* بخش تحقيقات فني و مهندسي، مرکز تحقيقات کشاورزي و منابع طبيعي، کرمان
 
 

 

 

خشک کردن رطب مضافتي در آفتاب اگر به موقع انجام شود، يکي از روشهاي پيش گيري از فساد رطب است. در اين پژوهش نمونه ها پس از چيده شدن، در مکاني مناسب و دور از آسيب پرندگان، جوندگان و شرايط جوي در مقابل آفتاب پهن شدند. در فواصل زماني 12 ساعت مقداري از نمونه هاي رطب انتخاب شد و ميزان رطوبت، اسيديته و ويژگيهاي کيفي شامل بافت، دو پوسته شدن، چروکيدگي و قابليت قبول کلي آنها ارزيابي گرديد. عمليات خشک کردن نمونه ها در شهرستان کرمان با موقعيت جغرافيايي ´56o58 شرقي و ´30o15 شمالي و در ارتفاع 1753.8 متر از سطح دريا، در فضاي باز با درجه حرارت هواي محيط  38.5 -6.6درجه سانتيگراد، رطوبت نسبي 27.4 -5.3 درصد، سرعت باد 6.9 -0.0  متر بر ثانيه و تشعشع خورشيدي 954.9 -803.8 وات بر مترمربع انجام گرديد. با افزايش زمان خشک کردن رطب مضافتي، ميزان اسيديته به علت فعاليت ميکرو ارگانيسم ها افزايش و کيفيت ارگانولپتيکي آنها، به ويژه پس از 48 ساعت خشک شدن به رطوبت هاي کمتر از 22 درصد کاهش يافت. به منظور خشک کردن رطب مضافتي تا رطوبت 22 درصد، مدت زمان 48 ساعت پيشنهاد مي گردد. زمان خشک کردن طولاني تر باعث کاهش پذيرش کلي و در زمانهاي کمتر احتمال تخمير، ترش و فاسد شدن رطب زياد مي شود.
 
كليد واژه: خشک کردن آفتابي، رطب مضافتي
 
 

 نسخه قابل چاپ

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها