0

پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي)

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

پاسخ به:پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي)
چهارشنبه 10 آبان 1391  5:06 PM

 6 : پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي) بهار و تابستان 1389; 3.20(1):91-98.
 
تعيين مقادير عناصر مس، روي و آهن در عضله خوراکي سه گونه از ماهيان تجاري آبهاي ساحلي ايران در درياي خزر
 
زينالي فريبا*,تاجيك حسين,رهنما محمد
 
* گروه علوم و صنايع غذايي، دانشکده کشاورزي، دانشگاه اروميه
 
 

 

اين مطالعه به منظور تعيين غلظت عناصر مس، روي و آهن در عضله خوراکي سه گونه از ماهيان خزر شامل کفال (Mugil auratus)، سفيد (Rutilus frisii kutum) و کپور معمولي (Cyprinus carpio) در چهار مرکز صيد مختلف (چالوس، انزلي، رودسر و فريدون کنار) انجام گرفت. غلظت فلزات توسط روش اسپکتروفتومتري جذب اتمي اندازه گيري شد و بر اساس ميلي گرم بر کيلوگرم وزن خشک بيان گرديد. مقادير ميانگين مس در عضلات ماهيان کفال، سفيد و کپور معمولي به ترتيب عبارت بودند از: 3.14±1.17، 3.69±2.24 و 3.39±1.24 ميلي گرم بر کيلوگرم. ميانگين مقادير روي در عضلات همين ماهي ها به ترتيب عبارت بودند از: 43.46±14.1، 37.99±15.6 و 73.81±21.14 ميلي گرم بر کيلوگرم. براي عنصر آهن اين مقادير عبارت بودند از: 81.11±17.99، 73.59±16.59 و 94.7820.13 ميلي گرم بر کيلوگرم. غلظت هاي روي و آهن بطور معني داري تحت تاثير محل هاي نمونه برداري و گونه هاي ماهي قرار گرفتند (P<0.05) بطوري که غلظت آنها در ماهي کپور از بقيه ماهيها بيشتر بود. بيشترين مقادير روي در اين ماهي، در منطقه انزلي و بيشترين مقادير آهن در منطقه چالوس مشاهده گرديد(P<0.05). مقادير غلظت عناصر مورد بررسي در عضلات ماهيان مورد مطالعه، در حد مجاز و قابل قبول براي مصارف انساني قرار داشت.

 
كليد واژه:
 
 

 نسخه قابل چاپ

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها