0

پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي)

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

اثرات پوششهاي خوراکي زئين و کيتوزان حاوي اسانس پونه کوهي بر روي ويژگيهاي کيفي تخم مرغ
چهارشنبه 10 آبان 1391  5:06 PM

 5 : پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي) بهار و تابستان 1389; 3.20(1):73-90.
 
اثرات پوششهاي خوراکي زئين و کيتوزان حاوي اسانس پونه کوهي بر روي ويژگيهاي کيفي تخم مرغ
 
تاجيك حسين*,اعلاباف يوسفي فاطمه,مرادي مهران
 
* گروه بهداشت و کنترل کيفي مواد غذايي، دانشکده دامپزشکي، دانشگاه اروميه
 
 

 

 

علت عمده بروز تغييرات نامطلوب در تخم مرغ،  افزايش تبادل گازها (عمدتا دي اکسيد کربن) و رطوبت از طريق سوراخهاي پوسته بلافاصله بعد از تخم گذاري است. يکي از راهکارهاي اساسي براي غلبه بر اين تغييرات، بستن نسبي سوراخهاي پوسته با استفاده از مواد روغني و پوششهاي پليمري است. در اين مطالعه اثرات پوشش دهي با بيوپليمرهاي زئين ده درصد و کيتوزان دو درصد به تنهايي و همراه با اسانس روغني گياه پونه کوهي برروي ويژگيهاي داخلي شامل درصد کاهش وزن، pH،  انديس هاو، انديس زرده و درجه تخم مرغ و نيز ويژگيهاي حسي شامل ميزان نرمي، بو، درخشندگي و مقبوليت کلي تخم مرغ در دماي 25 درجه سانتي گراد بمدت 5 هفته مورد بررسي قرار گرفت. بررسي نتايج ازنظر ويژگيهاي داخلي نشان دهنده وجود اختلاف معني داري (p<0.05) بين گروههاي تيمار با کنترل بود. همچنين نشان داده شد که که افزودن اسانس به محلول غوطه وري کيتوزان و زئين تاثير معني داري (p<0.05) بر کليه ويژگيهاي داخلي تخم مرغهاي مورد مطالعه در طول پنج هفته نگهداري نداشت، درحالي که در مورد خصوصيات حسي، اضافه کردن اسانس به محلول کيتوزان اختلاف معني داري  (p<0.05)با گروه کيتوزان تنها داشت، ولي درمورد گروه زئين تنها و همراه با اسانس، اختلاف جزئي مشاهده شد، ولي معني دار نبود. نتايج بيانگر اين بود که هر دو پوشش تاثير شاياني بر حفظ کيفيت داخلي تخم مرغ داشت و ماندگاري را دردماي اتاق بين دو تا چهار هفته افزايش داد و افزودن اسانس نيز بر ميزان مشتري پسندي تخم مرغهاي پوشش داده شده موثر بود.
 
كليد واژه: کيتوزان، زئين، پوشش دهي، کيفيت داخلي، ويژگيهاي حسي، تخم مرغ
 
 

 نسخه قابل چاپ

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها