0

پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي)

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

ويژگي هاي آنتي اکسيداني عصاره برگ زيتون و کاربرد آن در روغن آفتابگردان
سه شنبه 9 آبان 1391  4:44 PM

 2 : پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي) بهار 1390; 21(1):11-23.
 
ويژگي هاي آنتي اکسيداني عصاره برگ زيتون و کاربرد آن در روغن آفتابگردان
 
رفيعي زهرا,جعفري سيدمهدي*,اعلمي مهران,خميري مرتضي
 
* دانشکده علوم و صنايع غذايي، دانشگاه علوم کشاورزي و منابع طبيعي گرگان
 
 

در اين پژوهش ميزان ترکيبات فنولي برگ زيتون دو واريته کرونايکي و روغني به کمک حلال هاي آب، متانول 80% و استون استخراج شد. فعاليت آنتي اکسيداني عصاره هاي حاصل با سه روش مهار راديکال دي پي پي اچ، نيروي احياکنندگي و ظرفيت آنتي اکسيداني تعيين و با آنتي اکسيدان هاي سنتزي (BHA و (BHT مقايسه شدند. در ادامه اثر عصاره متانولي واريته کرونايکي بر پايداري اکسايشي روغن آفتابگردان با اندازه گيري دو فاکتور انديس پروکسيد و اسيد تيوباربيتوريک بررسي شد. نتايج نشان داد بيشترين ميزان ترکيبات فنولي (0.33± 196.6 ميلي گرم معادل اسيد تانيک در گرم عصاره) و کمترين IC50 در آزمون دي پي پي اچ (0.55±106.065 ميکروگرم در ميلي ليتر)، نيروي احياکنندگي (0.16±258.137 ميکروگرم در ميلي ليتر) و ظرفيت آنتي اکسيداني کل (0.18±205.9 ميکروگرم در ميلي ليتر) مربوط به عصاره متانولي واريته کرونايکي بود. همچنين عصاره متانولي کرونايکي در سطح 1000 پي پي ام به خوبي توانست انديس پروکسيد و اسيد تيوباربيتوريک را کنترل کرده و جايگزين آنتي اکسيدان هاي سنتزي بوتيله هيدروکسي آنيزول و بوتيله هيدروکسي تولوئن در دو سطح 100 و 200 پي پي ام شود.

 
كليد واژه: برگ زيتون، ترکيبات فنولي، فعاليت آنتي اکسيداني، روغن آفتابگردان
 
 

 نسخه قابل چاپ

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها