جداسازي و شناسايي باكتريهاي خانواده اسيد لاكتيك فلور ميکروبي شير مادر به روش سکوئنس DNA در ناحيه 16S
شنبه 6 آبان 1391 5:43 PM
3 : پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي) تابستان 1390; 21(2):167-177. |
جداسازي و شناسايي باكتريهاي خانواده اسيد لاكتيك فلور ميکروبي شير مادر به روش سکوئنس DNA در ناحيه 16S ريبوزومي |
طباطبايي فريده,روزبه نصيرايي ليلا* |
* گروه علوم و صنايع غذايي، دانشگاه آزاد اسلامي، واحد نور |
شير مادر بهترين منبع تغذيه اي در طي چند ماه اول زندگي نوزاد مي باشد. خواص درماني بسياري در رابطه با مصرف اين ترکيب ارزشمند شناخته شده که مي توان به مقاومت نوزادان شير مادر خوار در برابر بسياري عفونتها و بيماريها همچنين حساسيتهاي جلدي و آسم اشاره کرد که يکي از عوامل آن را مربوط به فلور طبيعي شير مادر مي دانند که متاثر از نوع تغذيه مادران بوده و بسته به شرايط جغرافيايي متغير است. لذا اين تحقيق براي اولين بار با هدف بررسي فلور ميکروبي شير مادران ايراني به منظور جداسازي و تخليص ميکروارگانيسم هاي بومي که بتوانند به عنوان کانديدي جهت باکتريوتراپي و داشتن خواص پروبيوتيکي مطرح باشند، انجام مي گيرد. براي اين منظور در اين مطالعه 309 کلني متفاوت به طور تصادفي از 20 نمونه شير مادران سالم ساکن در شهر مشهد جداسازي شدند. 40 کلني از 309 کلني بررسي شده، باکتريهاي کاتالاز منفي و گرم مثبت کوکسي و باسيلي شکل بودند. ژنوم کامل DNA در ناحيه 16S ريبوزومي اين باکتريها به روش واکنش زنجيره اي پلي مراز جهت شناسايي باکتريها در حد گونه تکثيريافته و بعد از تعيين توالي در بانک اطلاعاتي NCBI مورد مقايسه و شناسايي قرار گرفتند. بر اساس نتايج بدست آمده شير مادران حاوي جنسهاي مختلف لاکتوباسيل، استرپتوکوکوس و انتروکوکوس بوده که بيشترين باکتري ايزوله شده (47.5 درصد) مربوط به Enterococcus faecium بود که از 50 درصد نمونه هاي شير جدا شده بودند. 10 درصد از ايزوله ها La. rhamnosus Lc 705 و 27.5 درصد Streptococcus salivarius بودند که به ترتيب از 20، 35 درصد از نمونه اي شير مادر جداسازي شدند. |
كليد واژه: شير مادر، واکنش زنجيره اي پلي مراز ، اسيد لاکتيک باکتريها، پروبيوتيک |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .