تغييرات خواص مکانيکي انگور سفيد بيدانه در طي رسيدن
شنبه 6 آبان 1391 5:34 PM
7 : پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي) پاييز 1390; 21(3):343-355. |
تغييرات خواص مکانيکي انگور سفيد بيدانه در طي رسيدن |
حسن پور علي,مدرس مطلق اسعد,اسماعيلي محسن*,رحماني ديدار علاالدين |
* گروه علوم و صنايع غذايي، دانشکده کشاورزي، دانشگاه اروميه |
انگور به هر دو شکل رسيده و نارس براي توليد محصولات مختلف غذايي مصرف مي شود. اين ميوه به علت دارا بودن بافت نرم و پوست نازک در برابر صدمات مکانيکي وارده حساس است. اين مطالعه اثر دوره رسيدن بر روي تغيير برخي خواص مکانيکي ميوه انگور سفيد بيدانه (Vitis vinifera L.)، پوست و گوشت آن را بررسي مي کند. تغييرات در مقدار چقرمگي، مقاومت نهايي، نيرو و انرژي شکست، سفتي و مدول الاستيسيته در مدت رسيدن انگور برداشت شده از يک باغ محلي تعيين گرديد. همزمان با افزايش درجه بريکس و کاهش اسيديته در طول دوره رسيدن، چگالي حقيقي ميوه ها از 0.004 ± 1.073 تا 0.007 ± 1.106 گرم بر سانتي متر مکعب افزايش يافت. طي دوره رسيدن تواما مقادير مقاومت نهايي (spu) و چقرمگي (Upu) گوشت انگور با يک همبستگي مثبت R2=0.8626) و P=0.0025 در سطح اطمينان 0.99) افزايش نشان داد، در صورتي که مدول الاستيسيته در هفته هاي اول طي رسيدن ميوه کاهش نشان مي دهد و در مراحل نهايي رسيدن سير صعودي دارد. تمامي پارامترهاي استخراج شده از آزمون کشش پوست شامل مقاومت نهايي، مدول الاستيسيته و چقرمگي درطول دوره رسيدن کاهش يافت. طي اين دوره بيشترين و کمترين مقدار مقاومت نهايي .پوست ميوه به ترتيب 3.176 و 2.011 مگاپاسکال بدست آمد. همچنين در اين مدت مدول الاستيسيته پوست از 9.515 تا 6.127 مگاپاسکال کاهش يافت و چقرمگي نيز از 0.876 تا 0.413 ميلي ژول بر ميلي متر مکعب تغيير کرد. مقاومت مکانيکي حبه کامل در مقابل پارگي با استفاده از آزمون فشار در محدوده 7.80 تا 9.18 نيوتن اندازه گيري شد. نتايج آزمون نفوذ حبه کامل نشان داد که نيروي شکست، انرژي شکست و سفتي طي رسيدن کاهش مي يابند |
كليد واژه: انگور سفيد بيدانه، خواص مکانيکي، دوره رسيدن |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .