مطالعه خواص فيزيکي و هيدروديناميکي دو رقم انار تجاري
شنبه 6 آبان 1391 5:33 PM
3 : پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي) پاييز 1390; 21(3):295-303. |
مطالعه خواص فيزيکي و هيدروديناميکي دو رقم انار تجاري |
داداشي سعيد*,طريقي جواد,غريب زاهدي سيدمحمدتقي,رفيعي شاهين |
* گروه علوم و مهندسي صنايع غذايي، دانشکده مهندسي و فناوري کشاورزي، پرديس کشاورزي و منابع طبيعي، دانشگاه تهران |
هدف از انجام اين مطالعه، تعيين و مقايسه چندين مشخصه فيزيکي و هيدروديناميکي ميان دو رقم انار تجاري کشت شده در ايران (پوست سفيد و ملس يزد) بود. مقادير قطر هندسي (82.45-74.61 ميلي متر)، حجم (503-176 ميلي متر مکعب)، دانسيته حقيقي (1028.3-970.25 کيلوگرم بر متر مکعب) و ضريب بسته بندي (0.55-0.48)، تفاوت آماري معني داري را در سطح احتمال خطاي 1% نشان دادند. بعلاوه، سطح تصوير و مساحت سطح رقم پوست سفيد به ترتيب 15 و 18 درصد بيشتر (P<0.01) از رقم ملس يزد بود. سرعت حد، زمان صعود و نيروي بازداري براي رقم پوست سفيد 0.17- متر بر ثانيه، 3.42 ثانيه و 17 نيوتن و براي رقم ملس 0.18 متر بر ثانيه، 3.38 ثانيه و 1.94 نيوتن به ترتيب ارزيابي گرديد. همچنين، ميزان نيروي شناوري بين دو رقم پوست سفيد (3.25 نيوتن) و ملس (2.41 نيوتن) از تفاوت آماري معني داري در سطح احتمال خطاي 1% برخوردار بود. تعيين اين ويژگي ها به عنوان مبنايي براي طراحي و ساخت ماشين ها و تجهيزات انتقال، درجه بندي و فرآوري ارقام انار بسيار حائز اهميت است. |
كليد واژه: انار (.Punica granatum L)، رقم پوست سفيد، رقم ملس يزد، سرعت حد، ويژگي فيزيکي، ويژگي هيدروديناميک |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .