نام : Audrey Kathleen Ruston
ملیت : بریتانیایی
تولد : 4 می 1929 در بروکسل بلژیک
مرگ : 20 ژانویه 1993
پیشه : بازیگر و فعال بشر دوستانه
سال های فعالیت : 1949-1989
همسر ها : مل فرر و آندره دوتی
آدری هِپبورن به انگلیسی (Audrey Hepburn) هنرپیشه مشهور آمریکایی بلژیکیتبار سینما و تئاتر بود.
این هنرپیشه باریکاندام و خوشپوش، بهخاطر زیبایی فریبنده، ایفای نقش ماهرانه و در عین حال معصومانهاش در فیلمها و اقدامات بشردوستانهاش برای کودکان نیازمند، شهرت داشت. هپبورن همچنین برنده جایزه اسکار بود.
زندگینامه :
آدری هپبورن در ۴ مه ۱۹۲۹ در شهر بروکسل پایتخت بلژیک به دنیا آمد. پدرش بانکدار ثروتمند بریتانیایی و مادرش بارونِس هلندی بود. دوران کودکیاش را در زمان جنگ جهانی دوم، در هلند سپری کرد. او از ازدواج قبلی مادرش دو برادر خوانده نیز داشت.
استعداد او در دوران مدرسه توسط یک بالرین کشف شد ولی به دلیل جنگ نتوانست به کار خود ادامه دهد ولی این عشق نسبت به باله همیشه در وجود او بود تا بالاخره از همان طریق نیز وارد عالم سینماشد. وی روزی در لابی یک هتل با چند موزیسین در حال رقص بود که کارگردان تئاتر جیجی که هنوز به دنبال بازیگر نقش اولش بود او را می بیند و با وجود رد درخواست توسط آدری او با اصرار او را وارد نمایش خود میکند. این نمایش درآمد و شهرت نسبتا خوبی برای وی به دنبال داشت.
پس از نقشهایی کوتاه در چند فیلم بریتانیایی، توسط ویلیام وایلر برای ایفای نقش «پرنسس آن» در تعطیلات رومی اتنخاب شد و برای ایفای آن برنده جایزه اسکار شد. در سالهای ۱۹۵۰ تا ۱۹۶۰، یکی از بازیگران مطرح نقش اول زن در هالیوود بود و چهار بار نامزد اسکار شد.
از سال ۱۹۸۳ تا پایان زندگیاش سفیر یونیسف بود و مدال آزادی ریاست جمهوری را به سبب کمکهای خیرخواهانهاش دریافت کرد.
در سال ۱۹۹۹، بنیاد فیلم آمریکا (American Film Institute)، وی را سومین ستارهٔ بزرگ بازیگران زن در همٔه دوران معرفی کرد.
او در سال ۱۹۹۳ در اثر ابتلا به سرطان روده در سوئیس درگذشت.
در ستایش بی گناه سینما
یلی وایلدرکارگردانی که علاوه بر "سابرینا" در "عشق در بعد از ظهر" هم با ادری هپبورن همکاری کرده بود درباره این ستاره صحبت های جالبی زده است:« چقدر درونش احساس داشت، حسی که ارتباط برقرار می کرد. ولی آیا سکسی بود؟ بیرون دوربین یک هنرپیشه ی عادی بود. خیلی لاغر بود، انسان خوبی بود.گاهی همانطور که روی صحنه ایستاده بود ناپدید می شد. ولی چیز دوست داشتنی ای داشت، واقعا پرستیدنی بود. آدم به این موجود لاغر و ترکه اعتماد می کرد. ولی وقتی جلوی دوربین قرار می گرفت می شد خانم ادری هپبورن. می توانست در قالب زنی سکسی برود، که تاثیرش هم برای خودش چیزی بود»
می گویند ترومن کاپوت نویسنده "صبحانه در تیفانی" به محض آنکه شنیده ادری قرار است نقش زن فیلم را بازی کند، ناراحت می شود و می گوید که نقش را برای مریلین مونرو نوشته است. ولی ادری با چنان قدرتی بازی می کند که همه منتقدان می گفتند که این نقش برای ادری ساخته شده بوده است.
سپس ادری هپبورن در کنار دیگر ستاره زیبای هالیوود شرلی مک لین قرار می گیرد و « ساعت بچه ها» حاصل همراهی این دو دوست داشتنی است. اظهار نظر جالب و مشهور شرلی مک لین هم درباره ادری بسیار به یادماندنی است: «او به من یاد داد که چطور لباس بپوشم و من هم یادش دادم که چطور فحش بدهد»
هپبورنِ جادویی سپس در فیلم « بانوی زیبای من» به ایفای نقش می پردازد. ادری در اواخر دهه 60 کم کارتر از همیشه می شود و در معدود فیلم هایی نظیر " رابین و ماریان" و " همیشه" که فیلمی به کارگردانی اسپیلبرگ است ظاهر می شود.
هپبورن یکی از 9 بازیگریست که هر چهار جایزه اسکار، تونی، امی(جایزه تلویزیونی، هم ردیف اسکار) و گرمی (جایزه موسیقی هم ردیف اسکار)را برده.
البته وی در طول مدت کم کاری خود به فعالیت های خیرخواهانه روی می آورد و از سال 1988 سفیر مخصوص یونیسف می شود و به یاری کودکان آفریقایی و آمریکای لاتین مشغول می شود. ادری هپبورن در بیستم ژانویه 1993 در سوئیس بر اثرسرطان چشمان سحرآمیزش را به روی دنیا می بندد.
بدون تردید دیگر ستاره ای به صلابت ادری هپبورن در دنیای سینما ظهور نخواهد کرد. مجله امپایر ادری را به عنوان «برترین ستاره تمام دوران» برگزید.
فیلم های ماندگار
دختر مونته کارلو (1951
عیاشی (1951
خنده در بهشت (1951
تبهکاران لاوندر هیل (1951
قصه همسران جوان (1951
ما همه به مونته کارلو میرویم (1951
مردم مخفی (1952
روز بارانی در تقاطع بهشت (1952
تعطیلات رمی(1953
سابرینا (1954
جنگ و صلح (1957
نمایش تهیه کنندگان (1957) _ (مجموعه تلویزیونی – بازی در یک قسمت
عشق در بعد ازظهر (1957
کاخهای سبز (1959
داستان راهبه (1959
نابخشوده (1960
صبحانه در تیفانی (1961
ساعت بچهها (1961لال بازی (1963
با هم در پاریس (1964
بانوی زیبای من (1964
چگونه یک میلیون دلار بدزدیم؟ (1966
دو نفر در جاده (1967
تا تاریکی صبر کن (1967
رابین و ماریان (1976
خط خون (1979
همه آنها خندیدند (1981
زندگی در میان دزدان (1987
همیشه (1989