0

اخبار مجلس

 
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:اخبار مجلس
جمعه 6 آذر 1394  6:05 PM

ضرورت افزایش اعتبارات حوزه پژوهش/آمایش آموزش عالی در دانشگاه‌های کشور اتفاق نیفتاده است
ضرورت افزایش اعتبارات حوزه پژوهش/آمایش آموزش عالی در دانشگاه‌های کشور اتفاق نیفتاده است
سرویس: فرهنگی
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید بر ضرورت توجه به اختصاص بودجه به تحقیق و پژوهش، گفت: درشرایطی که برخی کشورها 2 تا 4 درصد از بودجه وزراتخانه علوم خود را به موضوعات پژوهشی اختصاص می‌دهند این رقم در ایران کمتر از نیم درصد است.

عبدالرحمان رستمیان در گفت ‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، به وضعیت اجرای طرح آمایش آموزش عالی اشاره کرد وگفت: بسیاری از آمایش‌ها تنها عنوان آمایش را یدک می‌کشند و بیشتر اقدامات در حد مرکز استانی هستند و بیشتر به دنبال کلانشهر‌پروری است چراکه بیشتر کارها در شهرهای بزرگ انجام می‌شود به همین دلیل توزیع نامناسب جمعیتی اتفاق افتاده است.

نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: آموزش عالی باید تحقیق کند کدام ظرفیت آمایشی برای یک رشته خاص وجود دارد و آن رشته را در منطقه مورد نظر آموزش و گسترش دهد، بنابراین بهتر است با اسم آمایش خود را فریب ندهیم و بگوییم اقدامات در سطح مراکز استانی انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه توجه به مواردی در آمایش آموزش ضروری است که از جمله می‌توان به توجه بیشتر به تحقیق و پژوهش و افزایش بودجه این بخش اشاره کرد، گفت: ایران در این مسئله حتی نسبت به کشورهای منطقه عقب است چراکه آنها 2 الی 4 درصد از بودجه وزراتخانه علوم خود را به موضوعات پژوهشی اختصاص می‌دهند اما این رقم در ایران کمتر از نیم درصد است.

رستمیان با انتقاد از اینکه رشته‌های تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد به لحاظ کیفی گسترش نداشتند، اضافه کرد: باید بسیاری از دانشگاه‌های دولتی را ادغام کرد چراکه معضل صندلی خالی وجود دارد و نباید بودجه دولت را با جذب بی‌منطق دانشجو هدر داد، درواقع سند آمایش دانشگاهی باید به این موضوعات بپردازد اما دراین زمینه ناموفق ظاهر شده است.

وی با تاکید براینکه باید ظرفیت استان‌ها را بررسی کرد، افزود: مثلا ممکن است یک استان ظرفیت افزایش رشته‌های  صنعتی و استانی دیگر ظرفیت افزایش رشته‌های مرتبط با صنایع دستی، گردشگری، هتلداری، کشاورزی و... را داشته باشد.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: آمایش آموزش عالی نه در دانشگاه آزاد و نه در دانشگاه دولتی اتفاق نیفتاده است، آمایش آموزش عالی به این معنا است که رشته دانشگاهی در مناطقی ایجاد شود که ظرفیت آن وجود داشته باشد و با مرکززدایی شاخص رشد شهرستان‌ها بالا رورد و تجمع جمعیت کاهش پیدا کند، باید با اجرای سند آمایش آموزش عالی این مشکلات حل و یا کاهش پیدا می کرد و باید با در نظر گرفتن این موارد طرح‌هایی را نگارش و اجرا کرد تا کشور بتواند اهداف خود را پیگیری کند

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها