0

اخبار مجلس

 
mahmoodsafari
mahmoodsafari
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 7673
محل سکونت : کهگیلویه و بویراحمد

80 درصد قوانین هشت دوره مجلس اصلاحیه و استفساریه بوده است
دوشنبه 27 آذر 1391  4:13 PM

تهران - ˈرضا عبداللهیˈ عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه 80 درصد قوانین هشت دوره گذشته مجلس از جنس اصلاحیه و استفساریه بوده است، گفت: به لحاظ کیفیت قوانین و اجرا از نظر رتبه بندی مجامع جهانی و منطقه ای در رتبه پایینی قرار داریم.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، نماینده ماهنشان در مجلس شورای اسلامی در نخستین همایش پژوهش در فرایند قانونگذاری که در ساختمان مجلس قدیم برگزار شد، افزود: این آمار بر اساس آمار اداره کل قوانین مجلس بوده که نشانگر کیفیت پایین قوانین است.

وی با بیان اینکه برخی قوانین که برای اجرا ارائه می شود یا اجرایی نبوده یا اینکه اجرا نمی شود، گفت: با توجه به گزارش های دیوان محاسبات کشور و سازمان بازرسی کل کشور، تخلفاتی را در اجرای قوانین شاهد هستیم.

نماینده مردم ماهنشان با بیان اینکه برخی قوانین پرهزینه، وقت گیر و ناکارآمد است، اضافه کرد: باید آسیب شناسی صورت گیرد تا قوانین موثر، مفید، کارگشا و باثبات باشد.

عبداللهی با بیان اینکه تعداد قوانین برای مردم مهم نیست، اظهار داشت: آنچه اهمیت دارد ساماندهی موضوعات اقتصادی و معیشت مردم است و باید راه صحیح و نیز درست راه رفتن در این مسیر را پیدا کنیم.

وی خاطرنشان کرد: کشور از لحاظ بودجه کم ندارد و حتی نسبت به کشورهای همسایه نیز جایگاه خوبی داریم ولی بلد نیستیم از پول کشور چگونه استفاده کنیم.

نماینده ماهنشان در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: چهار نفر می نشینیم طرحی را مطرح می کنیم و بعد 15 نفر آن را امضا می کنند و پس از تحویل به هیات رییسه، در دستور کار قرار می گیرد یا دولت لایحه ای می آورد که میزان کار کارشناسی در مورد آن مشخص نیست.

وی تاکید کرد: باید بررسی کرد که این طرح ها و لوایح در چه جایگاه کارشناسی قرار دارند.

این نماینده مجلس با بیان اینکه باید بررسی شود کمیسیون های مجلس تا چد حد مرتب و منظم تشکیل می شود، افزود: بنده رییس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات بودم و اعتراف می کنم که جلسات مرتب برگزار نمی شود.

وی گفت: مرکز پژوهش ها باید طرح ها و لوایح را با حضور عالمان و حکیمان بررسی کند و اشکالی که تاکنون به مجلس وارد بوده، این است که نتوانسته نقش موثری ایفا کند.

عبداللهی با تاکید بر هزینه های بالای اداره مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: گاهی یک روز مجلس با یک تبصره و 4 اخطار تمام می شود ولی راهش این است که هر طرح و لایحه ای که به مجلس آورده می شود، مرکز پژوهش های مجلس آن را بررسی کند و اگر لازم است مشورت گرفته شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: تا زمانی که رتبه کسب و کار بالا نرود، حمایتی از تولید صورت نخواهد گرفت و به صرف اینکه چون حق قانونگذاری داریم، در همه موضوعات ورود می کنیم جز آنکه کار را به عالمان بسپاریم .

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس افزود: مرکز پژوهش های مجلس راهی را باید برای افزایش کیفیت طرح و لوایح پیدا و در انتخاب عالمان و حکیمان دقت کند.

وی با اشاره به بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری در مجلس گفت: این طرح ظرف 6 الی 7 جلسه در مجلس پایان یافت و آخرش چه خواهد شد؟

وی تاکید کرد: اصلاح شدن این میزان قوانین نشان از این دارد که طرح و لوایح پختگی لازم را ندارند؛ بنابر این در صورت لزوم می توانیم قوانین مادر را به مناقصه ببریم.

وی اضافه کرد: در امر قانونگذاری نیازمند کار تحقیقاتی هستیم و این فرایند باید تغییر کند که در کنار آن رضایتمندی مردم را شاهد خواهیم بود.

ˈکاظم جلالیˈ رییس مرکز پژوهش های مجلس نیز در این همایش گفت: هدف از برگزاری این همایش، قدردانی از کارکنان این مرکز و استفاده از نظرات اندیشمندان در پژوهش ها و فرایند قانونگذاری است .

من آن گلبرگ مغرورم که می میرم زبی آبی  ،  ولی با منت و خواری پی شبنم نمی گردم

                          صــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها