رییس گروه دوستی ایران و روسیه: پارلمان منطقه ای برای مقابله با یکجانبه گرایی آمریکا تاسیس شود
چهارشنبه 22 آذر 1391 10:28 AM
به گزارش خبرنگار ایرنا، سنایی روز سه شنبه در همایش بین المللی دو روزه ˈپارلمانتاریسم معاصر و آینده دمکراسیˈ در مسکو با اشاره به سیاست های یکجانبه گرایانه و زورگویی های آمریکا در عرصه بین المللی گفت: توسعه همکاریهای پارلمانی ایران و روسیه و چین و دیگر کشورهای منطقه می تواند عامل موثری برای مقابله با یکجانبه گرایی آمریکا باشد.
مقام پارلمانی کشورمان با بیان این که این پارلمان می تواند در چارچوب سازمان همکاری شانگهای فعالیت کند، اظهار داشت: از نتایج فعالیت این پارلمان در صورت تاسیس، وضع قوانین مشترک و صدور قطعنامه هایی برای مقابله با سیاست های آمریکا و مداخله جویی های این کشور خواهد بود.
سنایی گفت: این گونه همکاری های پارلمانی می تواند روابط فیمابین منطقه ای و همکاری های دو و چندجانبه کشورهای منطقه را توسعه دهد.
پیشنهاد مقام پارلمانی ایران در این نشست مورد استقبال حاضران قرار گرفت و برخی سیاستمداران از جمله ˈولادیمیر پلاتونوفˈ رییس مجلس دومای شهر مسکو از ایده تاسیس پارلمان منطقه ای حمایت کردند.
**مساله سوریه از راههای دیپلماتیک باید حل شود
رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه در ادامه سخنان خود با بیان این که مسایل سوریه باید از راههای دیپلماتیک حل و فصل شود، گفت: با مداخله خارجی، بحران در سوریه تشدید می شود.
سنایی افزود: تنها راه حل مساله سوریه آغاز مذاکرات ملی در این کشور و کمک و مساعدت طرف های خارجی برای پیشبرد این گفت و گوها می باشد.
**مداخلات خارجی به بهانه دفاع از دمکراسی غیرقابل قبول است
رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه در مجلس شورای اسلامی با تشریح موضع کشورمان در باره توسعه دمکراسی واقعی در جهان گفت: مداخلات خارجی به بهانه دفاع از دمکراسی که رویکرد رایج آمریکا و متحدان غربی اش می باشد، غیرقابل قبول است.
سنایی با بیان این که دوره معاصر دوره خوشایندی برای پارلمانتاریسم نیست، اظهار داشت: دمکراسی نهادی است که در داخل کشورها و بصورت تدریجی شکل می گیرد.
وی افزود: علاوه بر موانع داخلی دمکراسی در کشورها و موانع تقویت پارلمانتاریسم ،اکنون دمکراسی و پارلمانتاریسم با تهدید ناشی از فشارها و عوامل خارجی مواجه است.
مقام پارلمانی کشورمان، یکجانبه گرایی و پروژه جهانی سازی را دو عامل خارجی خواند که دمکراسی را در کشورهای آسیایی و حتی در کشورهای اروپایی تهدید و امکان رشد پارلمانتاریسم و توسعه دمکراسی و مردمسالاری را محدود می کند.
سنایی گفت: دمکراسی یک کالای صادراتی نیست و نمی توان آن را از این طریق در کشورهای مختلف نهادینه کرد.
وی افزود: اینکه مقام های آمریکایی و متحدانش می گویند مداخلات شان در سایر کشورها در جهت ترویج و توسعه دمکراسی است، ادعایی بیش نیست و این گونه اقدامات تنها تهدید دمکراسی و مانعی در مسیر پیشرفت دمکراسی است.
سنایی گفت: مداخله در کشورهای مختلف و به ویژه مداخله نظامی هم فضای کشورها را امنیتی می کند و هم این که یک دمکراسی مصنوعی پدید می آورد که در نهایت نیز تحت فشار درگیری های داخلی درهم شکسته می شود.
مهدی سنایی رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی کشورمان برای شرکت در نشست ˈپارلمانتاریسم معاصر و آینده دمکراسیˈ به مسکو سفر کرده است.
http://irna.ir/fa/News/80451280
صــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ