مجلس با اعزام بازرسان وزارت کشور بدون تصویب هیات اجرایی مرکزی انتخابات مخالفت کرد
سه شنبه 21 آذر 1391 11:56 AM
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، نمایندگان در جلسه علنی روز سه شنبه مجلس در ادامه رسیدگی به جزییات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری، تبصره 9 و 10 ماده چهار این طرح را رسیدگی و تصویب کردند.
براساس تبصره 9 این ماده، وزارت کشور می تواند با تصویب هیات اجرایی مرکزی انتخابات مامورانی برای بازرسی و کنترل جریان انتخابات به طور ثابت یا سیار به شهرستان ها، بخش ها و شعب ثبت نام و اخذ رای اعزام کند.
حجت الاسلام ˈاحمد سالکˈ نماینده مردم اصفهان در مجلس در زمان بررسی تبصره 9، پیشنهاد اصلاح عبارتی این تبصره را ارایه کرد.
وی پیشنهاد کرد عبارت ˈبا تصویب هیات اجرایی مرکزی انتخاباتˈ از این متن حذف شود.
این نماینده مجلس گفت: نمایندگان باید تلاش کنند قوه مجریه که نقش مجری انتخابات ریاست جمهوری را دارد، تقویت شود نه این که اختیارات وزارت کشور را نیز از این وزارتخانه بگیریم.
سالک با بیان این که تبصره 9 ماده 4 با اصل 60 قانون اساسی منافات دارد، اظهارداشت: اگر هیات اجرایی مرکزی انتخابات با بازرسان پیشنهادی وزیر کشور مخالفت کند مشکلات زیادی به وجود خواهد آمد.
سپس ˈسید امیر حسین قاضی زاده هاشمیˈ نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در اخطاری با استناد به اصل 118 قانون اساسی اظهارداشت: بر اساس این اصل قانون اساسی مسوولیت نظارت بر انتخابات با شورای نگهبان است اما در تبصره 9 وزارت کشور بازرسانی را برای کنترل انتخابات مشخص می کند که با اختیارات شورای نگهبان منافات دارد.
ˈعلی لاریجانیˈ رییس مجلس شورای اسلامی نیز در پاسخ به این نماینده گفت: بازرسان وزارت کشور مامور بازرسی امور اجرایی انتخابات هستند و شورای نگهبان وظیفه نظارت را عهده دار است.
وی خاطرنشان کرد: بازرسی وزارت کشور هم اکنون نیز وجود دارد و منافاتی با اختیارات شورای نگهبان ندارد.
ˈسید صولت مرتضویˈ معاون سیاسی وزیر کشور نیز اظهار داشت: اعزام بازرسان وزیر کشور، برای کنترل عوامل اجرایی برگزاری انتخابات انجام می شود.
وی ادامه داد: امکان دارد فرماندار یا بخشدار تخلفی را در انتخابات مرتکب شوند که بازرسان آن را به وزیر کشور گزارش می دهند.
معاون سیاسی وزیر کشور تصریح کرد: وزیر کشور از طریق این بازرسان تلاش می کند عوامل اجرایی زیر مجموعه خود را کنترل کند بنابراین نمی تواند برای این کار با هیات مرکزی اجرایی انتخابات هماهنگ کند.
ˈمحمدجواد کولیوندˈ سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس نیز در مخالفت با پیشنهاد حذف گفت: این تبصره هیچ تداخلی با نظارت شورای نگهبان ندارد.
وی خاطرنشان کرد: تبصره 9 ماده 4 کمک می کند تا وزیر کشور وظیفه نظارت بر عوامل اجرایی را بهتر انجام دهد واگر این تبصره حذف شود این وظیفه از وزیر کشور گرفته می شود.
سپس پیشنهاد حذف تبصره 9 ماده 4 به رای گذاشته شد که نمایندگان با 78 رای موافق، 45 رای مخالف و 22 رای ممتنع از مجموع 227 نماینده حاضر در جلسه با آن مخالفت کردند.
در ادامه جلسه ˈقاسم جعفریˈ نماینده مردم بجنورد در مجلس پیشنهاد حذف تبصره 10 ماده 4 این طرح را که بر اساس آن انتخاب نایب رییس هیات اجرایی مرکزی انتخابات با رای اکثریت و از بین اعضای هیات اجرایی انجام می شود را مطرح کرد که با مخالفت نمایندگان مواجه شد.
صــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ