0

اخبار مجلس

 
mahmoodsafari
mahmoodsafari
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 7673
محل سکونت : کهگیلویه و بویراحمد

تذکرهای نمایندگان هنگام بررسی کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری /انتقاد توکلی از رفتار ریی
چهارشنبه 1 آذر 1391  12:51 PM

تهران- آغاز بررسی کلیات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری با تذکرها و اخطارهای پی درپی نمایندگان مجلس از جمله ˈاحمد توکلیˈ رو به رو شد که رفتار ˈعلی لاریجانیˈ رییس مجلس را در اداره این جلسه ˈعجیب ˈ خواند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، توکلی نماینده مردم تهران در جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس در هنگام بررسی طرح اصلاح موادی ازقانون انتخابات ریاست جمهوری بارها از رییس مجلس خواست که به او اجازه دهد تذکر خود را بیان کند.

اما ˈعلی لاریجانیˈ خطاب به وی و دیگر نمایندگانی که خواهان بیان تذکر بودند گفت: تذکرها را بعدا مطرح کنید.

در این هنگام توکلی از جای برخاست و با فریاد اعلام کرد که همچنان خواستار بیان تذکر است.

رییس مجلس شورای اسلامی خطاب به وی گفت: چرا فریاد می زنید؟ نمایندگان تذکرها خود را به نوبت بیان می کنند اما توکلی بر بیان تذکر خود اصرار داشت بنابراین لاریجانی خطاب به هیات رییسه گفت: بگذارید آقای توکلی تذکر دهد.

محمد دهقان عضو هیات رییسه مجلس گفت: هم اکنون نوبت آقای توکلی نیست ولی اگر شما می خواهید وی تذکر دهد بنا بر اختیارات شما آقای توکلی تذکر دهد.

توکلی نماینده تهران در مجلس با بیان این که مخالف کلیات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری است از رفتار عجیب رییس مجلس در اداره خانه ملت انتقاد کرد و گفت: نمایندگان مجلس باید در مواد این طرح اخطارهای خود را بیان کنند و هم اکنون باید مخالفان و موافقان سخن بگویند.

وی ادامه داد: مشکل این است که این نحوه مدیریت شما در مجلس باعث می شود همه تصور کنند رییس مجلس موضع مدافع دارد و این مساله مجلس را از بی طرفی خارج می کند.

توکلی در ادامه از نمایندگان خواست اگر نسبت به کلیات این طرح اخطار دارند، سخنان خود را بیان و نظرات خود را نیز درباره جزییات این طرح بعدا مطرح کنند.

وی تصریح کرد: کلیات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری در مجلس تصویب نمی شود.

رییس مجلس شورای اسلامی پس از این سخنان توکلی گفت: این نظر شما است، بنده ˈرجال الغیبˈ نیستم و بارها گفته ام که نمایندگان اخطارها و تذکرهای خود را درهنگام بررسی جزییات این طرح مطرح کنند. هم اکنون اجازه دهید مخالفان و موافقان این طرح سخن بگویند.

لاریجانی گفت: بنده رییس مجلس هستم و اگر فردی تذکر و اخطاری می دهد موظف هستم به آن گوش دهم.

پس از این سخنان لاریجانی، توکلی نماینده مردم تهران به جایگاه هیات رییسه مجلس رفت و با رییس مجلس گفت و گو کرد.



**طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری با اصل 115 قانون اساسی مغایر است

ˈروح الله حسینیانˈ نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس نیز امروز در هنگام بررسی کلیات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری در اخطاری گفت: من کاری به جزییات این طرح ندارم اما کلیات آن با اصل 115 قانون اساسی مغایرت دارد.

وی با بیان این که در اصل 115 قانون اساسی شرایط رییس جمهوری تعیین شده است، افزود: مجلس از جایی وارد قانون گذاری شده است که قانون اساسی چنین اجازه ای به آن نداده است، وقتی شرایط در قانون اساسی قید شده است قانونگذار حق ندارد قانون دیگری وضع کند.

وی ادامه داد: سال گذشته مجلس شورای اسلامی قانونی را در مورد شرایط رییس جمهوری تصویب کرد که شورای نگهبان آن را مغایر اصل 115قانون اسیاسی دانست.

نماینده مردم تهران در مجلس اظهارداشت: در اصل 62 قانون اساسی شرایط نامزدهای شرکت در انتخابات مجلس تعیین شده است در واقع کیفیت و شرایط انتخاب کنندگان و انتخاب شوندگان را قانون تعیین می کند.

رییس مجلس شورای اسلامی نیز در پاسخ به اخطار حسینیان گفت: ممکن است نکاتی که مطرح می کنید محل بحث باشد ولی باید در زمان بررسی جزئیات این طرح و در جای خودش بیان شود.

در ادامه حسینیان به لاریجانی پاسخ داد: طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری نص صریح قانون اساسی و تعبیر شورای نگهبان را انحصار کرده است.

وی افزود: در قانون انتخابات ریاست جمهوری شرایط نامزدها به دقت اعلام شده است در حالی که شرایط انتخاب شونده و انتخاب کنندگان را انتخابات مجلس، قانون اساسی تعیین می کند چرا باید کاری کرد که شورای نگهبان این طرح را مجددا به مجلس بازگرداند؟

لاریجانی نیز در جواب به حسینیان گفت: ممکن است مواردی را که مطرح می کنید از سوی برخی حقوقدانان طرفدار داشته باشد ولی می تواند این تعبیر هم باشد که به معنای اضافه شدن شرط نیست چرا که مثلا در مورد شرط مدیر و مدبر بودن نامزد ریاست جمهوری، ما موضوع را باز کردیم.

وی ادامه داد: شاید هنگام بررسی جزییات این طرح ماده 35 را حذف کنید و یا روی آن بحث هایی داشته باشید که باید در جای خود مطرح شود.



**طرح اصلاح قانون انتخابات به جمهوریت نظام آسیب می زند

ˈبهرام بیرانوندˈ نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه در اخطاری گفت: شاه بیت طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری، اصلاح ماده 35 این قانون است که در واقع تضعیف کننده نقش مردم و شورای نگهبان است و همچنین به جمهوریت و اسلامیت نظام لطمه می زند.

وی افزود: یکی از مهم ترین خطرهای این طرح آن است که تنها کسانی که به کانون های ثروت و قدرت نزدیک هستند، برای ریاست جمهوری بالا می آیند.

اما رییس مجلس، اخطار بیرانوند را وارد ندانست و اظهارداشت: ضوابطی در این طرح در نظر گرفته شده است که شرایط نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری را مشخص کرده است و به اسلامیت و جمهوریت نظام لطمه ای نمی زند.

در این هنگام حجت الاسلام و المسلمین ˈنصرالله پژمان فرˈ نماینده مشهد در مجلس شورای سلامی با اعتراض به سخنان لاریجانی فریاد زد: شما به عنوان موافق این طرح صحبت می کنید و این گونه برخورد درست نیست.

رییس مجلس در پاسخ پژمان فر گفت: من به عنوان موافق صحبت نکردم، من گفتم موضوع های مطرح شده توسط بیرانوند مخالفتی با جمهوریت و اسلامیت نظام ندارد، من نمی توانم سکوت کنم باید در ارتباط با تذکرها و اخطارهای نمایندگان اعلام نظر کنم و برداشت شما درست نیست.



**در قانون اساسی وظایف قوای سه گانه به تفکیک آمده است

همچنین حجت الاسلام ˈسیدمهدی موسوی نژادˈ نماینده مردم دشتستان در مجلس در اخطاری با استناد به اصل 57 و60 قانون اساسی گفت: در قانون اساسی وظایف قوای سه گانه به تفکیک آمده است و قوا مستقل از یکدیگر هستند.

وی افزود: در قانون اساسی آمده است که تمامی وظایف قوه مجریه به غیر از مواردی که مستقیم برعهده رهبری است برعهده رییس جمهوری است در صورتی که روح این طرح تداخل در امور قوا ایجاد می کند.

نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: ورود قوا در حیطه وظایف یکدیگر به نفع کشور نخواهد بود و در حالی که قانونگذار دستگاه قضایی را بی طرف گذاشته است چرا باید دادستان به عنوان مجموعه اجرایی در این طرح ورود پیدا کند.

رییس مجلس نیز در پاسخ به موسوی نژاد گفت: درحال حاضر بحث کلیات این طرح مطرح است زمانی که وارد جزئیات شدیم می توانید این موضوع ها را مطرح کنید واخطار به این نحو قابل قبول نیست .

در این هنگام رییس مجلس شورای اسلامی از نمایندگان خواست تا تذکرها واخطارهای خود را در جای خود مطرح کنند و اجازه دهند تا کلیات این طرح مورد بررسی قرارگیرد که بسیاری از نمایندگان خواستار ارائه تذکرات واخطارهای خود شدند.



**قانون اساسی میثاق ملی است

ˈشکر خدا موسوی ˈ نماینده مردم اهواز در مجلس نیز از دیگر اخطاردهندگان امروز مجلس بود.

وی با استناد به اصل 114 و 115 قانون اساسی تاکید کرد قانون اساسی میثاق ملی است و در آن نحوه و شرایط تعیین رییس جمهوری مشخص شده است در حالی که در ماده 35 این طرح برای قانونگذار شرط تعیین کرده که مغایر با قانون اساسی است.

نماینده مردم اهواز در مجلس افزود: در اصلاح ماده 35 قانون انتخابات شرایطی مشخص شده است که با اصول قانون اساسی مغایرت دارد.

رییس مجلس این اخطار را نیز وارد ندانست و گفت: اخطار شما تنها در مورد یک ماده از این طرح است واین ماده هم خلاف قانون اساسی نیست.

لاریجانی افزود: در این طرح آمده است که رییس جمهوری باید مدیر و مدبر باشد بنابراین نمی توان فرد بی سواد را برای این مسند انتخاب کرد، چرا برای انتخاب نمایندگان داشتن مدرک تحصیلی فوق لیسانس الزامی است، نباید برای نامزد ریاست جمهوری تنها خواندن و نوشتن ملاک باشد.

رییس مجلس شورای اسلامی بارها از نمایندگان خواست تا اخطارها وتذکرهای خود را پایان دهند و در زمان خود، مطرح کنند تا به بررسی کلیات این طرح بپردازند ولی نمایندگان باز هم خواستار بیان تذکر و اخطارهای خود بودند.



** این طرح موجب تضییع حقوق ملت می شود

ˈحسینعلی حاجی دلیگانی ˈ نماینده مردم شاهین شهر در مجلس نیز در اخطاری با استناد بر اصول 76 ، 99، 115، 116قانون اساسی اظهارداشت: این طرح موجب تضییع حقوق ملت می شود و به نظر می رسد برگرفته از قانون انتخابات فرانسه است.

اما رییس مجلس این اخطار را وارد ندانست و گفت: جنس حرف های شما به مخالفت با این طرح مربوط می شود ومباحث خود را باید در کلیات اعلام کنید.

پس از این اخطارها لاریجانی از اعضای کمیسیون شوراها وامور داخلی مجلس شورای اسلامی خواست درمورد طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات توضیحاتی ارائه دهد.

ˈمحمدجواد کولیوند ˈ نایب رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس نیز پس از قرار گرفتن پشت تریبون مجلس گفت: 94 ماده این طرح باید مورد مطالعه قرار گیرد و این کمیسیون در مسیر مصلحت اندیشی یا موضوع سیاسی حرکت نکرده است.

وی، نحوه ثبت نام وشفاف کردن نحوه احراز شرایط داوطلبان، مردمی بودن انتخابات با وجود نقش محوری نظام در اجرای نظارت، ارتقاء کیفیت تبلیغات و رقابت سالم وقدرتمند، بازدارندگی از بروز جریان های ابهام ساز و حاشیه ای در انتخابات از طریق شفاف سازی و تضمین قانونی برای مقابله با تخلفات تبلیغاتی از طریق تکالیف قانونی شورای نگهبان و دستگاه قضایی را از جهت گیری های این طرح برشمرد.

نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری به دنبال مصالح سیاسی و مصلحت ها نبوده ایم و تنها احصاء و خلاء های قانونی مدنظر بود.

رییس مجلس شورای اسلامی پس از سخنان نایب رییس کمیسیون شوراها وامور داخلی مجلس شورای اسلامی از مخالفان و موافقان این طرح نقطه نظرات خود را بیان کنند اما باز هم تعدادی از نمایندگان خواستار بیان تذکر و اخطار خود بودند .



** نحوه تایید صلاحیت نامزدها با امضای برخی از شخصیت های سیاسی، ترویج فرهنگ لابی گری است

ˈمحمد افضلی فردˈ نماینده اردبیل نیز در این جلسه از دیگر تذکر دهندگان بود.

وی با استناد به ماده 24 آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی گفت: حفظ شان و جایگاه مجلس باید در اولویت قرار گیرد؛ در موادی از این طرح نحوه تایید صلاحیت نامزدها با امضای برخی از شخصیت های سیاسی در نظر گرفته شده است در حالی که این ترویج فرهنگ لابی گری است .

لاریجانی در پاسخ به افضلی فرد گفت : تذکر شما وارد نیست چرا می خواهید با این طرح مخالفت کنید، شما وقت مجلس را می گیرید .

وی افزود: اگر افرادی که دو سال سابقه مسوولیت اجرایی دارند توسط 100 نفر از کسانی که از اوایل پیروزی انقلاب وزیر ؛معاون وزیر ؛نماینده مجلس ؛ سفیر یا همتراز بوده اند، تایید شوند و بگویند این فرد مدیر و مدبر است، عجیب و غریب نیست .

رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تصور کنید هر کسی بخواهد نامزد انتخابات ریاست جمهوری شود، آن موقع چند هزار نفر می تواند ثبت نام کند. شورای نگهبان نیز در بررسی ها تنها اسامی چند نفر را اعلام می کند که هم وقت این شورا گرفته می شود و هم برای کشور درست نیست .

من آن گلبرگ مغرورم که می میرم زبی آبی  ،  ولی با منت و خواری پی شبنم نمی گردم

                          صــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

تشکرات از این پست
pirint3
دسترسی سریع به انجمن ها