از واردات خودروهای لوکس تا ماجرای سوال از رئیس جمهور
شنبه 29 مهر 1391 1:54 PM
روز شنبه، حرف و حدیث ها در خصوص انتخابات یازدهم ریاست جمهوری ادامه داشت.تحلیل ها حاکی از این بود که در این روزها گروههاي مختلف هر كدام با رويكرد خاص خود وارد گود انتخاباتي شدهاند و هيچ گروهي اينك نميتواند به تكذيب تحركات خود درخصوص بررسيهاي مصداقي انتخابات رياستجمهوري 92 بپردازد.
برخي در تب و تاب وحدت انتخاباتي به سر ميبرند و البته در اين سير هنوز هم نميتوان چشمانداز روشني در اين خصوص قائل بود. چرا كه تجربههاي پيشين بازه زماني يكساله را درخصوص تشكيل ساز وكارهاي انتخاباتي وحدت گرايانه تداعي ميكند، مسئلهاي كه در خصوص انتخابات آتي كه 8 ماه بيشتر به موعد برگزاري آن باقي نمانده است، در هالهاي از ابهام قرار مي دهد.
در اين فضا عدهاي البته با قوت هر چه تمامتر تحركات انتخاباتي خود را دنبال ميكنند. گروهي ديگر هم اين روزها دچار سردرگمي بيشتري شدهاند .
از ايثارگران و رهپويان به عنوان فعالترين گروهها تا جبهه پيروان، موتلفه، ايستادگي، آبادگران، پايداري و... همه در حال گزينش و معرفي كانديداي خود هستند. جبهه پيروان خط امام و رهبري متشكل از 15 تشكل زير مجموعه، اين روزها فعاليتهاي انتخاباتي گستردهاي را سازماندهي ميكند.
در این روز همچنین، حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار خانوادههای شهیدان، جانبازان و ایثارگران استان خراسان شمالی، پدیده شگفت آور رویشهای جدید و بیشمار انقلاب اسلامی در نسل جوان را نتیجه برکت خون شهیدان دانستند و تأکید کردند: با وجود برخی ریزشها از میان قافله انقلاب، رویشهای فراوان انگیزههای جدید و عزمهای راسخ و آگاه، ملت ایران را اکنون به خط شکن شجاعت و ایستادگی در مقابل فزون خواهی سلطهگران تبدیل کرده است.
روز یک شنبه اما، بازار ارز همچنان آشفته بود و علی رغم وعده های اقتصادی های دولت برای کنترل طوفان ارزی که این روزها اقتصاد کشور را دچار مشکلات اساسی کرده است، هنوز مشکلات ارزی برای تولید کننده گان، وارد کننده گان و خریداران وجود دارد و بازارهای مختلف را تحت تاثیر قرار داده است.
افزایش رسمی قیمت خودروهای داخلی به دلیل افزایش نرخ ارز و اظهارنظر برخی خودروسازان در مورد اعلام مرحله دوم افزایش قیمتها در آینده نزدیک، سردرگمی خریداران خودرو در نمایندگیهای رسمی فروش شرکتهای خودروسازی، تشدید شکاف قیمت خودرو در حاشیه بازار و نامشخصبودن وضعیت قیمت نهایی تحویل خودروهایی که با گذشت چندینماه از آغاز ثبتنام هنوز تحویل مشتریان نشده است را بهدنبال داشته است.
از سوی دیگر به اعتقاد اغلب نمایندگیهای فروش شرکتهای خودروسازی، مشکل کنونی بازار خودرو ناشی از تغییر قیمتها نبوده بلکه کاهش عرضه و تحویل خودروهای ساخت داخل حتی به نمایندگیهای رسمی خودروسازان چالشی است که رشد بیرویه قیمتها و تعویق در تحویل خودروهایی که از قبل پیشفروششده را به همراه داشته است.
در این روز همچنین، بررسی آمار نرخ بیکاری و وضعیت اشتغال در استانهای کشور در دوره یکساله بهار 90 تا بهار 91 نشان می داد که با وجود ادعای دولت مبنی بر اشتغال زایی میلیونی طی دو سه سال اخیر، نرخ بیکاری در استان ها چندان تغییر مناسبی نداشته و حتی در 10 استان نیز بیکاری از 2 تا 3.8 درصد در دوره مورد بررسی افزایش داشته است.
بر اساس این آمار، در بیش از 30 درصد کل استان های کشور نه تنها اشتغال زایی 1 میلیون و 600 هزار نفری سال 90 دیده نمی شود بلکه اوضاع بیکاری و تلاش جوانان برای ورود به بازار کار استان هایی مانند مرکزی، مازندران، گیلان، لرستان و قم سختتر نیز شده است.
بررسی دقیق تر آمارهای بیکاری در استان ها نشان می دهد که نه تنها نرخ بیکاری 10استان در فاصله بهار 90 تا بهار 91 رشد یافته است، بلکه 5 مورد از استانهای یادشده نیز دچار نرخ بیکاری دورقمی شده اند. استان های آذربایجان شرقی، مازندران، سیستان و بلوچستان ، مازندران و زنجاناز جمله این استان ها هستند.
البته اگر استانهای خراسان رضوی و خوزستان را نیز به لیست دورقمی ها اضافه کنیم، مجموع استانهایی که در دوره یکساله مورد بررسی نرخ بیکاری در آنها دورقمی شد، به 7 استان خواهد رسید که این امر با آمارهای اعلام شده از سوی دولتی ها کاملا تفاوت دارد.
روز دوشنبه، بحث وحدت ملی که ائتلاف اصلاح طلبان و اصولگرایان را مطرح می کند مدتی است در فضای رسانه ای کشور مطرح شده مورد توجه رسانه ها قرار گرفت.طرحی که توسط رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح شد.
مدافعان اين طرح كه عمدتا از اطرافيان رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام به شمار ميرفتند، ضرورت و نياز فعلي شرايط كشور را اجماع ميان نيروهاي سياسي مختلف ناميدند و دولت وحدت ملي را ضامن عبور موفقيت آميز از تنگه كنوني مشكلات سياسي و اقتصادي دانستند.
در همین رابطه، پيشنهادهايي همچون ائتلاف اصلاحطلبان با اصولگرايان معتدل، طرح دولت وحدت ملي، اجماع جريانات سياسي در خصوص حل مشكلات و مسائل اساسي موجود مطرح شده است.
پیشنهاد هایی که واکنشهای مختلفی در میان سیاسیون در پی داشته است و اساسا این سوال را مطرح می کند که آیا وحدت اصولگرایان و اصلاح طلبان ممکن است؟آیا بعد از وقایع فتنه 88 می توان دوباره به اصلاح طلبان اعتماد کرد؟
جواب این سوال روشن و بدیهی است.اصلاح طلبان که بنا بر اخبار رسیده قصد دارند با محوریت محمد خاتمی به میدان سیاسی بازگردند، باید ابتدا مرزهای خود را با وقایع رخ داده در سال 88 مشخص کنند و از تضمین بدهند که بار دیگر می توان به آنها اعتماد کرد.
در این روز همچنین، وزیر صنعت، معدن و تجارت که این روزها زمزمه های استیضاح او از صحن علنی مجلس به گوش می رسد ، در آخرین اظهارات خود واردات خودروهای لوکس با ارز دولت را تایید کرده است تا سرانجام نوار تکذیب های دولتی ها در خصوص واردات بالغ بر يك ميليارد دلار خودرو لوكس خارجي با دلار دولتي به كشور كه شامل خودروهاي بسيار لوكسي مانند پورشه و بنز نیز هست، تایید شود.
روز سه شنبه اما، در حالی که هنوز این قبیل مشکلات و همچنین ایرادات و انتقاداتی که به نظام آموزشی جدید و سیستم 6-3-3 و همچنین تعطیلی 5 شنبه ها وارد است، حل نشده، ماجرای طراحی موبایل دانش اموزی که این روزها مورد توجه وزیر آموزش و پرورش قرار گرفته بسیار قابل توجه است.
حالا وزیر آموزش پرورش درآخرین اظهارات از بررسی کارشناسی طرح موبایل دانش آموزی خبر داده که پیش از این پیشنهاد شده بود و در همین حال وزیر ارتباطات نیز گفت: سیاست این وزارتخانه در ارائه سیم کارت دانش آموزی همان سیاست آموزش و پرورش است.
در همین حال وزیر ارتباطات درباره توزیع حدود 12 میلیون سیم کارت در مدارس که با عنوان سیم کارت دانش و صورت رایگان در اختیار دانش آموزان قرار گرفت، تاکید کرده: این اقدام اپراتور، توافقی بوده که با وزارت آموزش و پرورش داشته و ارتباطی با وزارت ارتباطات ندارد.
از سوی دیگرحمیدرضا حاجی بابایی- وزیر آموزش و پرورش نیز در مورد توزیع سیم کارتهای دانش در مدارس و انتقادات مطرح شده در این زمینه تاکید کرد: آنچه که میان وزارت ارتباطات و آموزش و پرورش توافق شده بود ارائه سی دی های قرآنی در مدارس بود که به دلیل آنکه بخش خصوصی اجرای کننده این طرح، به دنبال درآمدزایی بود همراه با جوایز این سی دی ها، نسبت به ارائه سیم کارت میان دانش آموزان نیز اقدام کرد که این اقدام به صورت تفاهم شده نبود.
در این روز همچنین، تبعات سیل مازندران ادامه داشت. خبر آبگرفتگی شهر بهشهر و کشته شدن شماری از هموطنان در این حادثه نشان می داد استان مازنداران هنوز آمادگی لازم برای مدیریت بحران های طبیعی که وقوع آنها هر لحظه امکان پذیر است را ندارد و این موضوع نیز برمی گردد به اقدامات نامناسب سازمان مدیریت بحران چرا که موضوع سیل و وقوع سیلاب و راههای پیشگیری از آن پس از تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور دردستور کار این سازمان قرار گرفت ولی پس از گذشت چهار سال از تاسیس این سازمان همچنان سیل جان شهروندان را تهدید می کند.
این امر در حالی است که در حادثه آبگرفتگی متروی تهران، رئیس جمهور دستور تشکیل ستاد بحران و کمیته ویژه بررسی این حادثه را داد آن هم در حالی که حادثه متروی تهران قابل پیش بینی نبود اما وقوع سیل در استان های آبخیز کاملا قابل پیش بینی است به خصوص در شهر بهشهر چرا که بنا بر گفته مسئولین هلال احمر ، پیش از این در این باره هشدارهای لازم به مسئولین داده شده بود.
دولتی ها در حالی حادثه متروی تهران را بزرگ نمایی کردند و در بوق و کرنا کردند که از مدیریت بحران بلایای طبیعی قابل پیشنی مثل سیل بهشهر که قابل پیشبینی هم بود و می توانست از وقوع حادثه اینچنین در آن جلوگیری شود عاجزند.
روز چهارشنبه، در حالی که خبر تشکیل کمیته منتخب سوالکنندگان برای پیگیری سوال از رئيسجمهور و ابلاغ شدن سوال به احمدینژاد مطرح شده ، گفته می شود برخی از نمایندگان خواستار لغو طرح سوال در مجلس هستند.
مخالفان انجام سوال آن را به مصلحت نمیدانندو موافقان تاکید دارند وقتی محمود احمدینژاد که اجازه پاسخگویی به دیگران را نمیدهد بهتر است خودش به مجلس بیاید و پاسخگوی نمايندگان باشد.
در هر حال بحث و جدل بین بهارستان نشین ها بالا گرفته و معلوم نیست تکلیف سوال از رئیس جمهور در نهایت چه خواهد بود؟
در حالی که حسينعلي حاجيدليگاني، عضو هيئترئيسه فراکسيون اصولگرايان مجلس از نامه رسمي چند تن از اعضاي اين فراکسيون به رئيس مجلس جهت اعلام انصراف از طرح سوال از رئيس جمهور و احتمال منتفي شدن اين طرح خبر داده و و با اعلام خبر نامه رسمي چند تن از اعضاي فراکسيون اصولگرايان به رئيس مجلس جهت اعلام انصراف از طرح سوال از رئيس جمهور و احتمال از حد نصاب افتادن اين طرح گفته: فراکسيون اصولگرايان با طرح سوال از رئيسجمهور در اين مقطع موافق نيست چرا که تجربه سوال از رئيس جمهور در اواخر سال گذشته باخت ـ باخت بود، به اين معني که هيچ کدام از طرفين نتوانستند به نتيجه مطلوب دست يابند، غلامرضا کاتب خبر ابلاغ طرح سوال از رئيسجمهور را مطرح كرد و گفته: رئيسجمهور تا قبل از روز یکشنبه فرصت دارد کتبا نماینده یا نمایندگان خود را برای پاسخگویی به طراحان سوال از رئيسجمهور به کمیسیون برنامه و بودجه که کمیسیون بررسیکننده این طرح است، معرفی کند تا معلوم نشود بالاخره سوال از رئیس جمهور عملی خواهد شد یا خیر؟
در این روز همچنین، ایرج ندیمی ،عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز از افزایش مشکلات تولید از 4 جهت خبر داد و گفت: اگر 30 درصد سهم تولید از هدفمندی یارانهها به کارخانهها پرداخت میشد، آنها منابع لازم برای نوسازی صنعت و جایگزین کردن ماشینآلات فرسوده داشتند اما این 30 درصد را ندادهاند.