ميکروبهاي دهان نوزاد عامل ايجاد عفونت در سينه مادر است
چهارشنبه 26 مهر 1391 3:17 PM
مريم کاشانيان در گفتوگو با فارس در مورد ماستيت(التهاب و عفونت سينه) که در مادران شيرده رخ ميدهد، اظهار داشت: ماستيت در واقع به معني التهاب و عفونت سينه است که معمولاً ميکروبهاي موجود در دهان و حلق نوزاد عامل ايجاد آن هستند. وقتي نوزاد شير ميخورد به دليل خراشهاي موجود در سطح سينه اين ميکروبها به مجاري شيري منتقل ميشود و عفونت ايجاد ميکند.
وي ادامه داد: چون منشأ عفونت، خود کودک است شيردهي با اين شرايط منعي براي نوزاد ندارد و مادر بايد به شيردهي ادامه دهد.به گفته اين متخصص زنان و زايمان پس از ورود ميکروب به سينه مادر، درد، التهاب، قرمز شدن و سفت شدن سينه ايجاد ميشود. علاوه بر آن مادر ممکن است يکسري علائم عمومي مثل تب و لرز داشته باشد.وي در مورد تشخيص قطعي ماستيت گفت: مادر وقتي به متخصص مراجعه ميکند سينه متورم و دردناک است و ترشحات عفوني از نوک سينه خارج ميشود که معمولاً در يک سينه اين اتفاق ميافتد و ما معمولاً ترشح سينه را براي کشت به آزمايشگاه ميفرستيم تا نوع ميکروب عامل ايجاد کننده شناسايي شود.
رئيس بيمارستان اکبر آبادي ادامه داد: ولي معمولاً نيازي به اين کار نيست و علام باليني واضحي داريم که بر اساس آن ميتوان با استفاده از آنتي بيوتيک مناسب اين مسئله را درمان کرد.کاشانيان اظهار داشت: در اين موارد به دليل درد شديد مادر توصيه ميکنيم که مادر ابتدا از سينه سالم شير دهد و ميتواند شير سينه متورم را بدوشد.
وي تأکيد کرد: در صورت درمان نشدن اين عفونت، ماستيت تبديل به آبسه ميشود و چرک در کانون عفوني جمع ميشود و به يک حفره عفوني تبديل ميشود. اين مرحله ديگر به آنتي بيوتيک جواب نميدهد و ديوار محکمي اطراف چرک وجود دارد که اجازه نميدهد آنتي بيوتيک وارد شود و درمان در اين مرحله تخليه عفونت است که بايد روي محل عفونت سينه برش داده شود و ترشحات چرک تخليه شود.