آثار زيانبخش غيبت
یک شنبه 23 مهر 1391 9:13 PM
آثار زيانبخش غيبت
نخستين زيان «غيبت»، پايمال گشتن ارزش وجودى و شخصيّت معنوى خود انسان است; افرادى كه روح خويش را از مسير طبيعى خارج ساخته، فكر موزون و نظم اخلاقى را از دست داده اند، با افشاى اسرار و معايب، قلوب مردم را جريحه دار مى سازند.
«غيبت» كاخ رفيع «فضيلت» را ويران كرده، تمام سجايا و ملكات پاك انسانى را با سرعت فوق العاده اى تنزل مى دهد و ريشه هاى فضايل را در دل سوزانيده و نابود مى كند. خلاصه، اين خوى زشت مسير افكار پاك را عوض كرده، دريچه هاى فهم و تعقّل را به روى ذهن مى بندد! چنانچه از نظر اجتماع بررسى كنيم، غيبت ضربات سنگينى بر پيكر اجتماع وارد ساخته، در ايجاد كينه و دشمنى نقش مهمّى را عهده دار است. اگر غيبت در ميان ملتى گسترش پيدا كند، حيثيت و اعتبار آن را لگدمال خواهد كرد، و شكاف عميق و خلأاى بزرگ در صفوف اجتماع به وجود مى آورد كه هرگز قابل اصلاح و مرمت نخواهد بود.
متأسفانه! بايد به اين حقيقت تلخ اعتراف كرد كه امروز بازار غيبت درهمه جارونق بسيارزيادى دارد و در ميان كليه طبقات رخنه كرده است. پديده هاى اجتماعى و حوادث گيتى به هم مرتبطند، اگر انحراف روحى در ميان طبقه اى پديد آيد، به ساير طبقات اجتماع نيز سرايت مى كند. در اثرگسترش ورواج غيبت روحيه يأس وبدبينى افق افكارمردم را فرا مى گيرد و حس اعتماد عمومى به كلى رخت بر مى بندد و جاى خود را به سلب اطمينان مخوفى مى دهد. بنابراين، تا صفات برجسته و روح يگانگى در اجتماع پرتونيفكند، صميميّت تحقّق پذيرنمى گردد. جامعه اى كه از نعمت اخلاق پسنديده برخوردار نباشد، از مزاياى حيات نيز محروم است.
بررسی مشخصات اخلاقی روانی
سید مجتبی موسوی لاری
امیدوارم لبخند امام زمان روزی شما باشد. باتشکر/