0

باید‌ها و نبایدهای بهداشت کودک

 
ali_81
ali_81
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1388 
تعداد پست ها : 10633
محل سکونت : اصفهان

باید‌ها و نبایدهای بهداشت کودک
سه شنبه 18 مهر 1391  5:32 PM

 

 

 بهداشت کودک, بهداشت کودکان

مادر‌ها بخوانند، پدر‌ها بدانند

 

 پوست لطیف او، موهای نرم و نازکش و چشم‌های معصوم و دوست‌داشتنی‌اش کنار هم قرار گرفته تا با یک نگاه شما یک دنیا نگرانی در وجودتان بیدار شود. نگرانی بابت سلامت دوست‌داشتنی‌ترین موجود دنیا که چند ماهی بیشتر نیست وارد زندگی‌تان شده اما حالا همه فضای قلب‌تان را به انحصار قطعی خودش در آورده. نوزاد شما حالا بیش از هر کس دیگری در این دنیا استحقاق توجه و محبت را دارد. طبیعی است شما بیشتر از این‌که نگران رخت و لباس او باشید بابت مواد بهداشتی که قرار است بدن او را لمس کند دلواپس هستید.

گذری کوتاه به دنیای وسایل بهداشتی کودک البته همه این نگرانی‌های شما را پوچ می‌کند. شما پیش روی خود انبوهی از مواد بهداشتی شناخته شده دارید که در کنار توصیه‌های معمول هرکدام می‌توانند ضامن سلامت نوزاد شما باشند. بنابراین نگرانی‌ها را دور بریزید و از این روز‌ها لذت ببرید. ضمن این‌که در خصوص تهیه محصولات بهداشتی همواره مشورت با پزشک می‌تواند کمک شایانی در انتخاب بهتر شما باشد.

سرش رو با چی بشوره؟

اگر می‌خواهید حمام را برای نوزاد دوست‌داشتنی خود به فضایی دوست‌داشتنی تبدیل کنید همواره سعی کنید سراغ شامپویی بروید که چشم‌های کوچک و معصوم او را از هر سوزشی در امان نگه دارد. خب دقیقا به دلیل این‌که پوست سر بچه‌ها قدرت چرب‌کنندگی بسیار کمتری نسبت به بزرگتر‌ها دارد معمولا شامپوهای آن‌ها هم قدرت شویندگی کمتری دارند و به زبان پیچیده‌تر قدرت قلیایی آن‌ها کمتر است چون هرچه قدرت قلیایی یک شامپو بیشتر باشد احتمال این‌که تماس آن با چشم سبب سوزش شدیدتری شود هم بیشتر می‌شود. در عین حال این‌که چند وقت به چند وقت باید بچه‌ها را حمام کنید و سر آن‌ها را شامپو بزنید هم از دیگر موضوعات قابل اهمیت است.

هرچند نوبت حمام کوچولوی شما به خودتان بستگی دارد و هیچ قاعده مشخصی در این باره موجود نیست اما اگر کوچولوی شما تازه به دنیا آمده شاید هفته‌ای یک تا دوبار کفایت کند. بهتر است حواستان به این باشد که حتی اگرآدم بزرگ‌ها هم مرتب در آب باشند ممکن است از لحاظ پوستی آسیب ببینند و به قول معرووف پوستشان خشک شود. بنابراین در حمام کردن کوچولوی خود خیلی وسواس به خرج ندهید. در ضمن بهتر است سر او و موهایی که هنوز کاملا در نیامده بیشتر از یک تا دوبار شامپو نشود. در ضمن زمان حمام را دست کم نگیرید. لطفا بچه را وقتی به حمام ببرید که کاملا هوشیار و سرحال است. بهتر است درفاصله بین دو وعده غذایی‌اش باشد که احساس گرسنگی هم نکند و از یک حمام درست و حسابی لذت ببرد. فراموش نکنید که نباید از شامپوهای معمولی و بزرگسال برای سرو موهای کودک استفاده کنید چون سبب خشکی پوست سر و موی نوزاد می‌شود. یادتان باشد که PH قلیایی شامپوی بزرگتر‌ها بالاست و هرچه قدرت قلیایی شامپو بالا‌تر باشد قدرت سوزاندن چشم با آن شامپوی خاص هم بیشتر می‌شود.

صورتش را با چی بشوره؟

انواع صابون‌هایی که شما برای استفاده فرزندان خود تهیه می‌کنید درست مانند شامپو‌ها بسته به میزان قلیایی آن‌ها به صابون‌های بچه‌ها دسته بندی می‌شود. صابونی که قدرت قلیایی آن حدود ۷ باشد می‌تواند مناسب‌ترین گزینه برای صورت فرزند کوچک شما باشد. بنابراین صابون کودک هم مانند شامپو باید به لحاظ قدرت قلیایی پایین باشد درعوض مواد نرم‌کننده و مرطوب‌کننده به این صابون‌ها اضافه می‌شود که علاوه بر معطر کردن پوست بچه آن را نرم هم می‌کند و رطوبت را به پوست او می‌رساند. فراموش نکنید قدرت قلیایی صابون بزرگسال به ۹ می‌رسد که در نتیجه احتمال سوزش چشم در اثر استفاده بالا برود و البته این ماده قلیایی در مایع دستشویی به ۱۰ هم می‌رسد. بنابراین هرگز چنین ریسکی نکنید و برای شست‌وشوی بچه از صابون مخصوص کودک استفاده کنید. در ضمن لزومی ندارد شما هر روز پوست صورت نوزاد خود را صابون بزنید بلکه می‌توانید این کار را به شکل منظم اما در قالب هر نوبت حمام در بیاورید.

همه کرم‌های مورد نیاز او

یکی از انواع کرم‌هایی که مصرف آن در نوزادان ضرورت دارد انواع نرم‌کننده‌های پوستی هستند. این نرم‌کننده‌ها به لحاظ از بین بردن خشکی پوست البته با حفظ اسیدیته استفاده می‌شوند و تقریبا جزو مواد بهداشتی ضروری برای کودک محسوب می‌شوند. روغن بچه از جمله دیگر مواد بهداشتی است که تقریبا برای همه شناخته شده است. اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که زیادی فرزند خود را به حمام می‌برید و با آب و صابون او را تمیز می‌کنید پس بدانید که روغن بچه هم در این مرحله حالت الزام پیدا می‌کند چون شست‌وشوی ناخودآگاه چربی‌های طبیعی بدن را کم می‌کند و در این بین روغن بچه می‌تواند مناسب‌ترین گزینه برای این چربی‌ها باشد. در ضمن روغن بچه این قابلیت را هم دارد که برخی قرمزی‌های پوست که التهاباتی بر اثر تماس پوشک و لباس با پوست بدن بچه است، تسکین می‌دهد.

نوازش‌های اسفنجی

وقتی نوزاد کوچولوی خود را حمام می‌برید بهتراست از لیف‌های اسفنجی لطیف مخصوص نوزاد استفاده کنید یا لیف‌های پشمی که به واقع پوست کودک را نوازش کنند. لیف را همیشه از یک طرف به طرف دیگر بدن کوچک بکشید و خیلی آرام وآهسته این کار را انجام بدهید تا کمتر متوجه شست‌وشو شود و بیشتر احساس کند شما مشغول نوازش او هستید!

رطوبت فراموش نشود!

کرم‌های مرطوب کننده فقط مختص بزرگتر‌ها نیستند بلکه بچه‌ها هم باید از این کرم‌ استفاده کنند. به خصوص که بعد از هر نوبت حمام پوست بدن خشک می‌شود و چربی و رطوبت طبیعی خود را از دست می‌دهد. بنابراین استفاده از کرم‌های مرطوب‌کننده جنبه الزام پیدا می‌کند. کرم‌های مرطوب کننده پوست به وفور در بازار موجود است اما اینکه چه نوع کرمی را استفاده کنید مهم است. برخی از این کرم‌ها به دلیل معطر بودن احتمال  آلرژی‌زایی دارند بنابراین باید مراقب باشید سراغ کرم‌های مرطوب کننده معطر نروید. در ضمن با توجه به این‌که مقدار آب درکرم‌های مرطوب‌کننده بیشتر از پماد است به دلیل جلوگیری از آلودگی‌های میکروبی برخی کارخانجات از مواد آنتی باکتریال و نگهدارنده به منظور محافظت از کرم‌ها در برابر آلودگی‌ها استفاده می‌کنند که اتفاقا همین مواد نگهدارنده هم ممکن است سبب بروز آلرژی شوند.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها