0

پژوهشهاي زراعي ايران

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

بررسي اثر تركيب هاي مختلف كشت بر عملكرد و اجزاي عملكرد كنجد و نخود در كشت مخلوط سري هاي افزايشي
چهارشنبه 19 مهر 1391  10:11 AM

2 : پژوهشهاي زراعي ايران مرداد و شهريور 1389; 8(3):393-402.
 
بررسي اثر تركيب هاي مختلف كشت بر عملكرد و اجزاي عملكرد كنجد و نخود در كشت مخلوط سري هاي افزايشي
 
پورامير فرزين*,نصيري محلاتي مهدي,كوچكي عليرضا,قرباني رضا
 
* گروه زراعت، دانشكده كشاورزي، دانشگاه فردوسي مشهد
 
 

اين تحقيق به منظور بررسي اثر نسبت هاي مختلف كاشت بر روي عملكرد و اجزاي عملكرد كنجد و نخود در كشت مخلوط در سال 1386 در مزرعه پژوهشي دانشكده كشاورزي دانشگاه فردوسي مشهد اجرا شد. طرح آزمايشي به صورت كرت هاي خرد شده در قالب بلوک هاي كامل تصادفي با سه تكرار بود، كه از دو الگوي كاشت شامل كشت رديفي و درهم به عنوان عامل اصلي و پنج سطح كشت شامل تک كشتي نخود، تک كشتي كنجد، 10% نخود + 100% كنجد، 20% نخود + 100% كنجد و 30% نخود + 100% كنجد به عنوان عامل فرعي تشكيل شده بود. نتايج نشان داد كه بيشترين عملكرد كنجد از مخلوط 20% نخود + 100% كنجد در آرايش كاشت رديفي با 1.8 تن در هكتار و كمترين عملكرد با 0.74 تن در هكتار از نسبت 10% نخود + 100% كنجد در كشت درهم به دست آمد. محاسبه عملکرد نسبي کل (RYT) نشان داد كه ميزان عملكرد محصول در نسبت هاي 20% نخود + 100% كنجد، 30% نخود + 100% كنجد و 10% نخود + 100% كنجد در الگوي كاشت رديفي به ترتيب 39 درصد (RYT=1.39)، 28 درصد (RYT=1.28) و 24 درصد (RYT=1.24) بيشتر از تک كشتي است و لذا چنين مي توان استنباط كرد كه در مخلوط دو گونه با نسبت هاي فوق اين دو گياه از عوامل محيطي بهتر از تک كشتي استفاده كرده اند.

 
كليد واژه: اجزاي عملكرد، شاخص برداشت، عملکرد نسبي کل، نسبت هاي كاشت
 
 

 نسخه قابل چاپ

 

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها