پاسخ به:نقش خانواده در تربيت نوجوانان
چهارشنبه 5 مهر 1391 4:46 PM
برخورد صحیح با نوجوان مهمترین بخش از یک رابطه است.
برای برخورد صحیح ابتدا شرایط را بررسی کنید و منشاء مشکل را پیدا کنید، هیچ وقت در برابر نوجوان جبه گیری نکنید چون نتیجه جبه گیری تنها مقابله به مثل و لج بازی است.
از در دوستی وارد شوید و با نوجوان دوست باشید تا حرفتان را با جان و دل گوش کند بعضی مواقع نیاز به کوتاه آمدن و بعضی موقع ها نیاز به اعمال قدرت است پس تصمیم درست در برخورد با شرایط را فراموش نکنید.
گاهی مواقع برای به دست آوردن اهداف نیاز است تا امتیازهایی دهید مثلا اگر نوجوان جدول ضرب را کامل حفظ کرد اجازه دارد تا برای مدت مشخصی یک بازی را انجام دهد.
برای مثال در ازای نیم ساعت دوچرخه سواری نیم ساعت بازی مجاز است و یا به ازای مشاهده یک برنامه آموزشی و یادگیری آن بتواند بازی مورد علاقه اش را انجام دهد.
محدودیت نباید به صورتی باشد که نوجوان به دنبال راه های رفع محدودیتها باشد و ذهن خود را درگیر این مساله کند.
همچنین از همه چیز مهمتر گروه سنی بازی ها را مد نظر قرار دهید.
ولی به هیچ عنوان نوجوان تان را شرطی نکنید که تنها بخواهد برای به دست آوردن خواسته هایش تن به گوش دادن حرفهای شما بکند.
همیشه رابطه دوستانه موثرتر از متقابل است درحالی که نوجوان در حال رشد است ویژگی هایی مثل غرور و نافرمانی و جبه گیری در او شکل می گیرد.
اگر شما بخواهید در خانه برای نوجوانتان نقش یک فرمانده را بازی کنید تنها تا سال چهارم دبستان می توانید نقش فرمانده را ایفا کنید و اگر این سیر بخواهد ادامه یابد به مرور خانه تان به یک میدان جنگ تبدیل شده و سربازتان به حرفهایتان گوش نمی کند.
وقتی شخصیت نوجوان در حال شکل گیری است به دنبال الگوهایی برای الگو برداری می گردد که اگر نتوان الگو مناسب را برای نوجوان فراهم کرد نوجوان خود دست به انتخاب می زند و این می شود که می بینیم نوجوانان بازیکنان فوتبال و یا چهره های دیگر مثل بازیگران را که به نظرشان موفق می آیند برای خود انتخاب می کنند ولی اگر این انتخاب نادرست و نامناسب باشد به مرور می تواند تاثیرهای مخربی بر روی فرد بگذارد.
از این رو اگر یک رفتار ناشایست از الگو سر بزند نوجوان سعی می کند تا آن رفتار اشتباه را تکرار کند پس باید به نوجوان آموزش داد که تمام رفتارهایی که از الگو سر می زند نباید کپی برداری شود.
وقتی نوجوان در آینده تشخیص دهد که الگوی انتخابی او دچار نقص است دچار بحران می شود پس در انتخاب الگو در کنار فرزندانتان باشید.
خانواده نقش مهمی در انتخاب دوست مناسب و همچنین انتخابهای مهمی مثل ازدواج و انتخاب شغل نوجوان در آینده دارد.
افرادی که در این انتخابها دچار مشکل می شوند اکثرا در دوران نوجوانی خود آموزشهای لازم را فرا نگرفته اند.
با آموزش صحیح راه را برای فرزندانمان هموار کنیم.
پدر و مادرهای ما چشمداشتی به پول و سرمایه و دارایی پدر مادرهای خود نداشتند ولی یکی از دلیلهایی که سبب شده تا جوانان امروز جای محبت و رابطه عاطفی خود با خانواده را با پول و حساب بانکی پر کنند مشکل در معرفی الگوها، اهداف و آموزشهای نادرستی است که یا صورت نگرفته یاد از منابع نادرستی صورت گرفته است.