مکان های دیدنی شهر بستک
دوشنبه 27 شهریور 1391 10:48 PM
قلعه جناح
قلعه جناح یکی از قلعههای مهم منطقه بودهاست آثار این دژ برفراز تپهای نه بس بلند باقی ماندهاست. مصالح به کاررفته، سنگهای بزرگ و ملاط آن گِل و گچ و ساروج است. درب ورودی قلعه از جنوب بودهاست که دارای در بزرگ چوبی با گل میخ و کنده کاری بودهاست. باقی مانده ستونهای سنگی قلعه با گچ بریهای ساده ، وجود دارد. در جبههٔ جنوبی آثار پلکانی به چشم میخورد که به طبقه دوم راه مییافتهاست.
مسجد لوز
این مسجد، از سبک معماری تقلیدی و شبستان مسجد جامع قبله تقلید شدهاست. شبستان و ستونهای آن از جهت به کار بردن قطعات سنگتراشی شده نقوش گل و بوته قابل ملاحظهاست. پوشش تزئینی تاق و سردرها و زینتکاری رواقها با قطعات سنگتراشیده شده آهکی فوقالعاده جالب و ظریف صورت گرفتهاست. نقوش این رواقها، از سبک نقش و نگار هندی تأثیر گرفتهاست. این مسجد از تزیین وگچبری مخصوص وزیبا ، و شبستان بزرگ و (زیرزمینی) با طاقهای اکلیل و گچ بریهای زیبا و خواصی برخوردار بودهاست.
حمام خان
این حمام در شهر بستک واقع شده و از آثار دوره قاجاریه میباشد. ویکی از آثار به جا مانده از گذشته در بستک است. ودر جوار خانه بنى عباسى بنا شدهاست. این گونه حمامها در منطقه به حمام زیر زیر زمینی معروف است. جرا که زمین را در ابعاد مختلف واندازهٔ لازم گود میکنند وبنای حمام را در درون زمین ایجاد میکنند تا هم استحکام وطول عمر دیوارهای آن بیشتر باشد وهم گرمای بیشتری را در أیام سرد زمستان در خود نگه دارند.
قلعه قلات
قلعه قلات در سمت کوه گچ و در ارتفاع ۷۰۰ متری از سطح دریا ودر سر تپهٔ بلندی واقع شدهاست این قلعه بنام قلعه خان بستک نیز مشهور است همچنین قلعهٔ قلات نیز نامیده میشود. به گویش محلی «تپهٔ بلند»گفته میشود روایت است که حدود ۲۸۰ سال پیش بنا شدهاست. ومقر حاکم (خان بستک) بودهاست. قلعه دارای سه برج در سه ضلع محوطهاست که هنوز پا برجاه است. آثار دیوار سراسری هم وجود دارد، ساختمان خانههای مسکونی خراب شده اما آثار ودیوارهایش باقی است که با گچ و سنگ ساخته شدهاست. دارای سه باب آب انبار وحدود ۲ هکتار وسعت محوطه آن است روایت است که شیخ محمد بستکی معروف به «شیخ محمد خان دیده بان» این قلعه را بنا نهادهاست ومقر حکم خود ساختهاست بعد از اینکه از قلعه دیده بان به بستک مراجعت نمودهاست.
برج گری کوه
برج گری کوه در فاصلهٔ ۴۰ کیلومتری غرب شهر بستک قرار دارد. بنای برج در سه طبقه ساخته شدهاست، وارتفاع کلی آن ۹۱۵ سانتی متر است، نقشهٔ بنا به شکل مستطیلی است با درازی ۷۰۶ و پهنای ۳۵۵ سانتی متر که در جهت شرقی غرب قرار دارد. بنا از سنگهای قلوه و ملاط ساروج ساخته شدهاست، و پوشش دیوارها نیز از ساروج است. بر روی دیوار طبقهٔ دوم بنا کتیبهای وجود دارد که سنهٔ ۱۳۲۹ را نشان میدهد، این کتیبه اگر مربوط به زمان ساخت بنا باشد، بیانگر قدمتی بیش از ۹۰ سال است وآن را به دورهٔ قاجار میرساند، ولی ممکن است بنا مربوط به زمان قدیمی تری مثلاً دورهٔ صفویه باشد واین کتیبه مربوط به زمان تعمیرات بعدی ساختمان برج باشد.
قلعه ایلود
قلعه ایلود یکی از محکمترین قلاع بستک بودهاست. آثار این دژ برفراز قله کوه ایلود باقی ماندهاست. مصالح به کاررفته، سنگهای بزرگ و ملاط آن گِل و گچ و ساروج است. درب ورودی قلعه از جنوب بودهاست که دارای در بزرگ چوبی با گل میخ و کنده کاری بودهاست. بعد از ورودی اصلی یک هشتی بزرگ وجود داشته که دارای هشت طاقچه ساده بوده. زمانی که انسان از هشتی وارد حیاط بیرونی میشده، در جبهه شمالی آن یک ردیف پلکان به طبقه دوم منتهی میشدهاست، و یک درب چوبی ساده، آن را به اندرونی وصل میکردهاست. در جبهه باختری نیز یک پلکان به طبقه دوم میرود. در این طبقه یک ایوان با ستونهای سنگی و گچ بریهای ساده وجود دارد. این ایوان از طرف پنچ در چوبی به اتاقی راه مییابد که باختر آن قرار دارد. در این اتاق یک گچ بری با تزیینات گل و بوته وجود دارد که فاقد هرگونه تزیین است و در جبهه باختری از طریق پلکانی به طبقه دوم راه مییافتهاست.
کاروانسرای بستک
کاروانسرای بستک سر پناهی واسترا حتگاهی در مسیر جاده بازارگانی لار ، بندر لنگه به بندر عباس بودهاست. این کاروانسرا دارای حیاط مرکزی بوده و در اطراف اصطبلها،استراحت گاهها قرار داشته بودهاست، کاروانسرا در دو ضلع شمالی وجنوبی ودر ورودی ایوان ختم میشدهاست. این بنای تاریخی سازهای سنگی با مصالح گچ و اندودهای ساروجی است که بنیان کاروانسرا را تشکیل دادهاند.
مسجد بن نادار
این مسجد در جنب بازار مدنی واقع شدهاست. بنای أولیهٔ مسجد بن نادار ۸۰ سال قدمت دارد وبنای زیر زمینی یا شبستان زمستانی مسجد که از خشت وگِل ساخته شده، به خوبی نشانگر دیرینگی آن میباشد. این بنا در زمان ساخت تاکنون به عنوان مسجد مورد استفاده بودهاست. به گفتهٔ أهالی تیر آهنهایی که در سقف مسجد به کار رفته توسط بانی آن از هندوستان خریداری شده و با کشتی به بندر لنگه و از آنجا با شتر به بستک آورده شده، وأولین بنای شهر است که در ساخت آن از تیر آهن استفاده شدهاست. معمار و سازندهٔ آن شخصی به نام حاج عبدالله امینایی بودهاست.