آثار باستانی شهر کرج
پنج شنبه 23 شهریور 1391 10:41 AM
پل کرج
جاده کرج – چالوس در ضلع شرقی این پل واقع است. پل قدیمی کرج در گذشته ارتباط میان ری و تهران را با قزوین و غرب کشور میّسر می ساخت . طول پل 20/61 و عرض آن 80/8 متر است. پل از ابتدای ساخت مورد بهره برداری قرار گرفت ولی در سال 1330 که بر اثر عبور و مرور بسیار به پل خسارات زیادی وارد آمد، با ساخت پل جدید ، رفت و آمد برای حفاظت از این پل تاریخی ، ممنوع شد. پل دارای دو دهانه است و آب رودخانه از زیر طاق چشمه شرقی عبور می کند. این پل به دوره صفویه تعلق دارد و بخشی از آن در دوره قاجار مرمت و بازسازی شده است. هر چند براساس شواهد موجود در گوشه شرقی پل ، احتمالاً احداث آن به دوران پیش از صفویه باز می گردد. قدیمی ترین تصویری که از این پل به جای مانده ، تصویری است که توسط «اوژن فلاندن» طراحی شده است.
حمام تاریخی مصباح
ساختمان اين حمام در اواسط دوره قاجار در بافت مركزی شهر قديم كرج ( محله مصباح ) و اطراف كاخ سليمانيه با معماری خاص و در زيرزمين بنا گرديده است . ورودی حمام با تعدادی پله به كف آن مرتبط شده و فضاهای داخلی حمام از يك سربينه ، رختكن ، گرمخانه ، خزينه ، نظافتخانه ، محل شستشو و شاهنشين تشكيل شده است . مصالح به كار رفته در ساختمان حمام شامل آجر ، سنگ و ملات ساروج میباشد . همچنين بقايای برج قلعهای قديمی كه در قسمت شرقی اين حمام بنا شده مشاهده میشود .
قلعه دختر کلاک
قلعه دختر کلاک قلعه دختر کلاک دره کلاک بالا ، سه کيلومتري شرق کرج قرار دارد. بالاي کوه قلعه اسفنديار که در شرق روستاي کلاک واقع شده ، باقيمانده ديوارهاي قلعه اي به چشم مي خورد که کاملا ويران شده و پلان و نقشه آن غيرقابل تشخيص است. قلعه دختر کلاک درخط الراس کوه واقع شده و از بالاي آن ، محدوده کرج و گرمدره و غرب تهران کاملا ديده مي شود . به احتمال زياد قلعه دختر کلاک، جزو پايگاه هاي ديده باني بوده و با قلعه هاي شاه دزد ، ري زمين ، تنگ گسيل و شهرستانک ارتباط داشته است . سفال هاي پراکنده در بالا و اطراف قلعه ، شباهت زيادي به سفال هاي سلجوقي- ايلخاني دارد و مي توان آن را با قلعه هاي اين دوره در ارتباط دانست.