تاثير اسيد اسكوربيك بر تكوين مريستم راس ساقه و تشكيل گل در Faba vulgaries
یک شنبه 16 مهر 1391 5:03 PM
8 : پژوهش و سازندگي تابستان 1382; 16(2 (پی آیند 59) در زراعت و باغبانی):49-53. |
تاثير اسيد اسكوربيك بر تكوين مريستم راس ساقه و تشكيل گل در Faba vulgaries |
ناظم بكايي زهرا,مجد احمد,فهيمي حميد |
اسيد آسکوربيک (ويتامين C)، يک ويتامين محلول در آب مي باشد که اعمال و نقش هاي متفاوتي را در گياه به عهده دارد و ممکن است در تمام اندامک هاي سلول گياهي يافت شود. اسيد آسکوربيک اسيد در تقسيم سلولي و سنتز ديواره ي سلول دخالت مي کند و يک آنتي اکسيدان بسيار قوي است که حتي در مقادير کم مي تواند از تخريب مولکولهاي ضروري توسط راديکالهاي آزاد و انواع اکسيژن غير فعال که به صورت يک فرآورده جانبي مکانيسم تنفسي و فتوسنتزي سلول توليد مي شوند، جلوگيري کند. گياه باقلا Faba vulgaries)) به تيره باقلاييان تعلق دارد. باقلا يکي از مهمترين محصولات زمستاني براي مصرف انسانها در خاورميانه است. واريته هاي دانه درشت آن به صورت سبز و خشک، تازه يا کنسرو شده و نيز ذخيره خوراک دام مصرف مي شود. باقلا ارزش غذايي زيادي دارد و به عنوان جانشين گوشت يا چربي شير مورد توجه مي باشد. ازاين رو تلاش براي افزايش مقدار محصول و بهبود کيفيت آن ضروري و مفيد است. گياهان باقلا که با ويتامين C تيمار شدند بنا به غلظت ويتامين تغييراتي را در ميزان تقسيم سلولي، در ساختار مريستم رويشي و زايشي و در تعداد گلهاي هر بوته نشان دادند که سرانجام به افزايش مقدار محصول منجر شد. |
كليد واژه: |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .