اثرات برهم كنش كادميم و ژيبرلين بر رشد، مقدار پروتئين و غلظت پتاسيم گياه پياز خوراكي Allium cepa L
یک شنبه 16 مهر 1391 5:03 PM
7 : پژوهش و سازندگي تابستان 1382; 16(2 (پی آیند 59) در زراعت و باغبانی):43-48. |
اثرات برهم كنش كادميم و ژيبرلين بر رشد، مقدار پروتئين و غلظت پتاسيم گياه پياز خوراكي Allium cepa L |
قربانلي مه لقا,مجد احمد,سعيدي سار سكينه |
در اين تحقيق اثرات اصلي کادميم (Cd(NO3)2, 4H2O) و برهم کنش متقابل کادميم و ژيبرلين (GA3) بر رشد ريشه و بخش هوايي، پروتئين و غلظت پتاسيم در گياهان پياز خوراکي Allium cepa L. cv. Red Azarshahr بررسي شده است. گياهان به مدت 10 روز در محلول غذائي هوگلند داراي غلظتهاي مختلف Cd2+ (0 و 0.4 ميلي مولار) و GA3 (0 و 0.03 ميلي مولار) رشد يافته اند. نتايج تجزيه واريانس نشان داد که با افزايش غلظت کادميم در محلول غذائي، به طور معني دار (p<0.01) رشد ريشه و بخش هوائي، محتواي پروتئين بخش هوائي و غلظت پتاسيم کاهش يافت. افزودن ژيبرلين به طور معني دار اثرات سمي کادميم را بر پياز خوراکي کاهش داد. |
كليد واژه: |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .