0

پژوهش و سازندگي

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

اندازه گيري ميزان روغن و بررسي اسيدهاي چرب در دانه چند رقم كدو Cucurbita L
یک شنبه 16 مهر 1391  5:02 PM

3 : پژوهش و سازندگي تابستان 1382; 16(2 (پی آیند 59) در زراعت و باغبانی):16-19.
 
اندازه گيري ميزان روغن و بررسي اسيدهاي چرب در دانه چند رقم كدو Cucurbita L
 
صيامي عباس,حيدري رضا,دست پاك آرزو
 
 
 

در اين کار تحقيقاتي ابتدا ميزان چربي، اسيدهاي چرب، انديس يد و انديس صابوني به ترتيب با روشهاي سوکسله، گاز کروماتوگرافي و روشهاي شيميايي در دانه چند رقم از گياهان جنس کدو اندازه گيري و سپس با توجه به نتايج بدست آمده و با استفاده از روشهاي آماري چند متغيره ارقام مورد مطالعه از لحاظ شيميوتاکسونومي بررسي و مقايسه شدند. بررسي بيوشيميايي نشان داد که دانه کدو مسمايي (رقم مشهدي) داراي بيشترين درصد روغن است (56.04 درصد). همچنين چهار نوع اسيد چرب به طور مشترک در دانه چهار گياه مشاهده شد که شامل اسيد پالميتيک، استئاريک، اولئيک و لينولئيک مي باشد. دو اسيد چرب غيراشباع مهم يعني اولئيک و لينولئيک به ترتيب در کدو مسمايي Cucurbita pepo L. (رقم قلمي) 75.98 و 16.54 درصد در کدو تنبل 18.78 Cucurbita maxima L. و 13.24 درصد، در کدو مسمايي (رقم کاغذي) 76.63 و 12.07 درصد و در کدو مسمايي (رقم مشهدي) 81.84 و 12.11 درصد اندازه گيري شد. علاوه بر اسيدهاي چرب ذکر شده، اسيد ميريستيک نيز به ميزان 3.88 درصد در روغن دانه کدو مسمايي (رقم کاغذي) ديده شد که در ساير دانه ها حضور نداشت. همچنين در بررسي بيوشيميايي روغن دانه ها، انديس صابوني با روش تيترمتري و انديس يد با روش هانوس اندازه گيري گرديد. کدو تنبل با عدد صابوني 273.06 و کدو مسمايي (رقم مشهدي) با انديس يد 119.28 به ترتيب بالاترين مقادير اين دو فاکتور را به خود اختصاص دادند.

 
كليد واژه:
 
 

 نسخه قابل چاپ

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها