0

پژوهش و سازندگي

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

تاثير هرس بر انبوهي آفات مهم تاغ كاري هاي مسن استان يزد
یک شنبه 16 مهر 1391  4:41 PM

 3 : پژوهش و سازندگي پاييز 1382; 16(3 (پي آيند 60) در زراعت و باغباني):17-20.
 
تاثير هرس بر انبوهي آفات مهم تاغ كاري هاي مسن استان يزد
 
شمس زاده مهدي,باغستاني ميبدي ناصر
 
 
 

درختچه هاي تاغ نقش به سزايي در امر مبارزه با گسترش بيابان دارند و براي مبارزه بيولوژيک در پديده بيابان زايي وسيعا مورد استفاده قرار گرفته اند. بروز پديده پژمردگي در توده هاي دست کاشت تاغ مسن سبب نگراني شده و ضرورت حفاظت و استمرار حيات در اين عرصه ها آشکار مي باشد. جوان سازي تاغ کاريها موضوعي است که از چندي پيش مورد توجه قرار گرفته است در اين رابطه طرح بررسي اثر چند شيوه هرس بر رشد و شادابي درختچه هاي مسن تاغ در محدوده تاغکارهاي يزد از سال 1374 آغاز گرديده که در بخشي از اين پژوهش تغييرات جمعيت سه آفت مهم (پسيل، زنجرک و بذر خوار) از سال 1376 مورد مطالعه قرار گرفت. اين پژوهش در قالب طرح آماري کرتهاي خرد شده با تيمارهاي اصلي تراکم معمولي و تعديل شده و تيمارهاي فرعي ارتفاع برش شامل: هرس کف بر، هرس 35 و هرس 70 سانتيمتري و تيمار شاهد (بدون برش) اجرا شد. هر تيمار شامل 10 درختچه تاغ بود که 3 درختچه به صورت تصادفي انتخاب و از جهات مختلف آن آمار برداري انجام گرديد. براي تعيين جمعيت پسيل، تعداد گال هاي ايجاد شده بر روي سه شاخه 50 سانتي متري در 2 مرحله رشد گياه (در شهريور و اسفند) شمارش و با هم جمع شد.
تعداد زنجرکها با 4 بار تور زدن سريع بر روي هر درختچه در فروردين و خرداد ماه تعيين گرديد. تعداد بذر خوار از روي بذرهاي تغذيه شده توسط لارو آن شمارش و ثبت گرديد. . نتايج نشان داد که اثر سطوح تراکم بر انبوهي آفات مورد بررسي تفاوت معني داري ندارد
(P<0.05)
و تيمارهاي هرس اثر معني داري بر روي تعداد پسيل و زنجرک تاغ داشته اند، بدين صورت که تعداد پسيل و زنجرک در سال آخر طرح (1378) در تيمار شاهد با ساير تيمارها تفاوت معني دار داشته (p<0.05)و در اغلب حالات اين تعداد در هرس کف بيشتر از بقيه تيمارها بوده است، تعداد بذر خوار در تيمارهاي آزمايشي مختلف فاقد تفاوت معني داري مي باشد (p<0.05).

 
كليد واژه:
 
 

 نسخه قابل چاپ

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها