0

پژوهش و سازندگي

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

اندازه گيري و مقايسه مقدار روغن و اسيدهاي چرب موجود در دانه چند رقم كلزا (Brassica napus L)
یک شنبه 9 مهر 1391  5:00 PM

 12 : پژوهش و سازندگي تابستان 1384; 18(2( پی آیند 67) زراعت و باغبانی):95-101.
 
اندازه گيري و مقايسه مقدار روغن و اسيدهاي چرب موجود در دانه چند رقم كلزا (Brassica napus L)
 
سياوش بيتا*,كاراپتيان ژيراير,زارع صمد
 
* دانشگاه ارومیه
 
 

در اين تحقيق دو خصوصيت مهم بيوشيميايي دانه يعني ميزان چربي كل و تركيب اسيدهاي چرب در ده رقم مختلف كلزا (Brassica napus L.) بررسي شدند. در اين بررسي درصد روغن، با روش سوكسله و تركيب اسيدهاي چرب موجود در روغن دانه ارقام مورد مطالعه با استفاده از گاز كروماتوگرافي تعيين گرديد. سپس نتايج بدست آمده با استفاده از روش هاي آماري چند متغيره با هم مقايسه شدند. اين بررسي ها نشان دادند كه رقم Hyloa 401 داراي بيشترين درصد روغن است (%44.46) و رقم Eureka داراي كمترين درصد روغن مي باشد (%40.3)، همچنين هشت نوع اسيد چرب پالمتيك، پالميتولئيك، اولئيك، لينولئيك، لينولنيك، آراشيديك، اكوزنوئيك و اروسيك، در اين ارقام مشاهده شدند. بيشترين مقدار دو اسيد چرب غير اشباع مهم يعني اولئيك و لينولئيك به ترتيب در ارقام (%72.57) Navajo و (%12.44) Shiralee مشاهده شدند. همچنين اسيد چرب مضر اروسيك در رقم Navajo مشاهده نشد.

 
كليد واژه:
 
 

 نسخه قابل چاپ

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها