مقايسه عملکرد جوجه هاي گوشتي تغذيه شده با جيره هاي تنظيم شده براساس اسيدهاي آمينه کل و قابل هضم
یک شنبه 9 مهر 1391 4:18 PM
7 : پژوهش و سازندگي بهار 1385; 19(1 (پي آيند 70) در امور دام و آبزيان):40-49. |
مقايسه عملکرد جوجه هاي گوشتي تغذيه شده با جيره هاي تنظيم شده براساس اسيدهاي آمينه کل و قابل هضم |
موسوي سيدناصر*,شيوازاد محمود,زاغري مجتبي,لطف الهيان هوشنگ |
* گروه علوم دامي، دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم و تحقيقات |
اين آزمايش جهت مقايسه دو روش جيره نويسي براساس اسيدهاي آمينه کل و قابل هضم با استفاده از سطوح مختلف گندم و جو بر روي عملکرد جوجه هاي گوشتي به صورت فاکتوريل و در قالب طرح کاملا تصادفي با 10 تيمار در 4 تکرار و 5 جوجه نر در هر تکرار صورت گرفت. جيره هاي آزمايشي شامل سطوح 0 ، 15 و 30 درصد گندم و 0، 10 و 20 درصد جو بودند که هر کدام بر اساس اسيدهاي آمينه قابل هضم و کل تنظيم شده بودند. تنظيم جيره هاي حاوي سطوح گندم و جو براساس اسيد هاي آمينه قابل هضم در مقايسه با اسيدهاي آمينه کل تاثير معني داري بر فراسنجه هاي عملکردي جوجه هاي گوشتي نداشت (P>0.05). تنظيم جيره هاي حاوي سطوح مختلف گندم و جو براساس اسيدهاي آمينه کل در مقايسه با اسيدهاي آمينه قابل هضم درصد گوشت سينه را به طور معني داري افزايش داد (p<0.05). با افزايش سطوح گندم و جو خوراک مصرفي، ضريب تبديل خوراک و درصد امعا و احشا افزايش يافت (P<0.05). اثر متقابلي بين سطوح گندم و جو و روش جيره نويسي مشاهده نشد. براساس نتايج اين آزمايش تنظيم جيره ها براساس اسيدهاي آمينه قابل هضم نسبت به معيار اسيدهاي آمينه کل در جيره هاي حاوي مواد خوراکي معمول با قابليت هضم بالاي اسيدهاي آمينه برتري ندارد. |
كليد واژه: |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .