0

پژوهش و سازندگي

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

بررسي ميزان هيستامين در كنسروهاي ماهي تن عرضه شده در شهر تهران
سه شنبه 28 شهریور 1391  9:45 AM

14 : پژوهش و سازندگي تابستان 1387; 21(2 (پي آيند 79) در امور دام و آبزيان):102-107.
 
بررسي ميزان هيستامين در كنسروهاي ماهي تن عرضه شده در شهر تهران
 
كامكار ابوالفضل*,جاهدخانيكي غلامرضا,باهنر عليرضا
 
* گروه آموزشي بهداشت و كنترل مواد غذايي، دانشکده دامپزشکي، دانشگاه تهران، ايران
 
 

اين مطالعه به منظور تعيين ميزان آلودگي در كنسروهاي تن عرضه شده در شهر تهران كه توسط كارخانجات مختلف توليد شده و روانه بازار مصرف شده به هيستامين با روش ELISA رقابتي صورت گرفت. بدين منظور تعداد 55 نمونه كنسرو تن مورد ارزيابي قرار گرفت. نتايج حاصله نشان داد كه %82.81 نمونه هاي كنسرو تن به هيستامين آلوده بوده در ضمن محدوده آلودگي بين چهار فصل با يكديگر تفاوت داشت بگونه اي كه اين محدوده در چهار فصل بهار، تابستان، پاييز و زمستان به ترتيب 0تا 260، 2 تا 185، 0 تا 95 و 0 تا 270.5 ميلي گرم در كيلوگرم بود.ميانگين آلودگي در چهار فصل به ترتيب 63.5، 78.7، 19.1 و 38.8 ميلي گرم در كيلوگرم بدست آمد. به ترتيب بالاترين و پايين ترين ميانگين آلودگي در نمونه هاي كنسرو تن توليد شده در تابستان و پاييز به ترتيب 78.7 و 19.1 بود. محاسبات آماري نشان داد كه تفاوت معني داري بين غلظت هيستامين كنسروهاي توليد شده در پاييز با بهار، تابستان و زمستان وجود دارد (p<0.05) به عبارت ديگر ميزان هيستامين كنسروهاي توليد شده در پاييز پايين تر از سه فصل ديگر بود. تقريبا (31.42 درصد) نمونه ها آلودگي بالاتر از حد استاندارد را نشان دادند. لازم به ذكر است كه حدمجاز استاندارد 50 ميلي گرم در كيلوگرم بوده و مورد تاييد بعضي از كشورهاي اروپايي مي باشد.

 
كليد واژه: هيستامين، كنسرو ماهي، تن، اليزا
 
 

 نسخه قابل چاپ

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها