0

پژوهش و سازندگي

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

پاسخ به:پژوهش و سازندگي
یک شنبه 26 شهریور 1391  10:41 AM

16 : پژوهش و سازندگي پاييز 1387; 21(3 (پي آيند 80) در امور دام و آبزيان):108-113.
 
تعيين ارزش غذايي ضايعات دانه نخود و استفاده از آن در تغذيه جوجه هاي گوشتي
 
پورحسابي قاسم*,قاضي شهاب,خميس آبادي حسن
 
* مرکز تحقيقات کشاورزي و منابع طبيعي استان کرمانشاه
 
 

به منظور بررسي اثرات سطوح مختلف ضايعات دانه نخود بر عملکرد جوجه هاي گوشتي، آزمايشي در قالب طرح کاملا تصادفي با 4 تيمار (جيره هاي حاوي سطوح 0، 10، 20 و 30 درصد ضايعات دانه نخود) در 4 تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار بر روي 320 قطعه جوجه گوشتي يک روزه سويه راس انجام شد. مدت انجام آزمايش 42 روز و جيره هاي آزمايشي از نظر انرژي و پروتئين يکسان بودند. صفات مورد اندازه گيري شامل: افزايش وزن، خوراک مصرفي، ضريب تبديل غذايي، درصد حذف و تلفات و تجزيه لاشه جوجه ها در پايان دوره بود. ميزان انرژي قابل سوخت و ساز (ME) ضايعات دانه نخود با روش بيولوژيکي خوراک دادن با دقت تعيين شد. ميانگين خوراک مصرفي و افزايش وزن روزانه در تيمارهاي حاوي ضايعات دانه نخود نسبت به شاهد بيشتر بوده و تفاوت معني داري داشتند (p<0.01). ضريب تبديل غذايي در تيمارهاي حاوي ضايعات دانه نخود نسبت به شاهد تفاوت معني داري نداشت (p<0.05). نتايج به دست آمده نشان داد، هزينه خوراک مصرفي به ازاي توليد يک کيلوگرم وزن زنده در جيره هاي حاوي ضايعات دانه نخود از شاهد بيشتر بوده و در صورت مناسب بودن قيمت ضايعات اين دانه، تا سطح 30 درصد در جيره غذايي جوجه هاي گوشتي مي توان استفاده نمود.

 
كليد واژه: ضايعات دانه نخود، جوجه گوشتي، کرمانشاه، عملکرد
 
 

 نسخه قابل چاپ

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها