0

پژوهش و سازندگي

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

پاسخ به:پژوهش و سازندگي
یک شنبه 26 شهریور 1391  10:40 AM

 15 : پژوهش و سازندگي پاييز 1387; 21(3 (پي آيند 80) در امور دام و آبزيان):103-107.
 
مقايسه تغيير کيفيت ماهي فيتوفاگ (Hypophthalmichthys molitrix) کامل و فيله شده و تعيين زمان ماندگاري آنها در طي نگهداري 18- درجه سانتي گراد
 
شعبان پور بهاره*,شعباني علي,پورعاشوري پرستو
 
* دانشگاه علوم کشاورزي و منابع طبيعي گرگان
 
 

در اين تحقيق اثر فيله نمودن ماهي فيتوفاگ و انجماد اين فيله هاي توليدي در مقايسه با انجماد ماهي کامل در طي 6 ماه نگهداري در دماي 18- درجه سانتي گراد با اندازه گيري برخي شاخص هاي شيميايي فساد، مانند مقدار پراکسيد، اسيد چرب آزاد، مجموع ترکيبات نيتروژني فرار، اسيد تيوباربيتوريک، چربي و آزمايشات حسي سنجش شد. نتايج نشان دادند که با نگهداري ماهي کامل و فيله شده به شکل منجمد به مدت 6 ماه، ميزان اسيدهاي چرب آزاد، ميزان پراکسيد، تيوباربيتوريک اسيد و مجموع بازهاي نيتروژني فرار افزايش پيدا کردند و از ميزان مطلوبيت اين فراورده ها بر اثر اکسيداسيون و هيدروليز چربي کاسته شد. مقايسه بين اين دو محصول در طي ماه هاي مختلف نشان داد که مخصوصا در ماه آخر نگهداري فاکتور پراکسيد فيله ها در حدود 14.59 ميلي اکي والان اکسيژن در کيلوگرم چربي بود که 2.24 برابر ماهي کامل بود و مجموع بازهاي نيتروژني فرار 1.16 برابر بيشتر از ماهي کامل بود. تغييرات ميزان چربي اين دو نوع فراورده تفاوت معني داري را نشان نداد. در کل با توجه به نتايج حاصل از اين تحقيق مشخص گرديد که نگهداري درازمدت ماهي فيتوفاگ به شکل کامل بهتر از نگهداري آن به شکل فيله شده مي باشد.

 
كليد واژه: ماهي فيتوفاگ، فيله، انجماد، نگهداري در سردخانه، تغيير کيفيت
 
 

 نسخه قابل چاپ

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها