پاسخ به:پژوهش و سازندگي
شنبه 25 شهریور 1391 7:59 PM
9 : پژوهش و سازندگي پاييز 1387; 21(3 (پي آيند 80) در امور دام و آبزيان):55-60. |
بررسي سطوح مختلف تفاله گوجه فرنگي خشک در عملکرد مرغ هاي تخمگذار |
نوبخت علي* |
* گروه مهندسي علوم، دانشگاه آزاد اسلامي، واحد مراغه |
اين آزمايش جهت ارزيابي اثر سطوح مختلف تفاله گوجه فرنگي خشک شده در جيره هاي غذايي مرغ هاي تخم گذار روي عملکرد و کيفيت تخم مرغ آنها انجام گرفت. آزمايش در قالب طرح کاملا تصادفي با تعداد 192 قطعه مرغ تخمگذار سويه هاي – لاين 36-Wاز سن 65 تا 73 هفتگي در چهار تيمار و چهار تکرار و با سطوح (شاهد) 0، 5، 7.5 و 10 درصد تفاله گوجه فرنگي خشک و به مدت 8 هفته انجام گرديد. نتايج حاصله نشان داد که افزودن 10 درصد تفاله گوجه فرنگي به جيره هاي غذايي مرغ هاي تخم گذار داراي اثرات مثبت در روي درصد توليد، وزن تخم مرغ، توليد توده اي و وزن پوسته تخم مرغ ها مي باشد، در نتيجه استفاده از آن تا سطح 10 درصد جيره هاي غذايي مرغ هاي تخم گذار بدون داشتن هر نوع اثرات سوء در روي سلامتي آنها قابل توصيه است. |
كليد واژه: مرغ هاي تخم گذار، تفاله گوجه فرنگي، عملکرد |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .