پاسخ به:پژوهش و سازندگي
جمعه 24 شهریور 1391 5:31 PM
22 : پژوهش و سازندگي زمستان 1387; 21(4 (پي آيند 81) در امور دام و آبزيان):132-135. |
بررسي تاثير آسكوژن در جـيره غذايي بر رشد و بازماندگي قزل آلاي رنگين (Oncorhynchus mykiss) |
خادمي احمدرضا,عباسي فاطمه,جميلي شهلا* |
* موسسه تحقيقات شيلات ايران |
مديريت تغذيه در ماهيان پرورشي از مهم ترين مسايل توليد به شمار مي آيد. اغلب تا بيش از 50 درصد از هزينه هاي توليد را غذا تشكيل مي دهد. لذا مي توان با به كار بردن غذاي خوب و با كيفيت بالا، قيمت تمام شده توليد را كاهش داد. اين امر ازطريق بالابردن درصد بقاي، كاهش ضريب تبديل غذايي، كاهش پرت غذا (شناوري مناسب غذا) و ... انجام پذير است. در سال هاي اخير از افزودني هاي مختلف جهت بالابردن ضريب رشد و بقا استفاده مي شود. آسكوژن يكي از اين مواد مي باشد آسكوژن تحت نام هاي تجاري مختلف مانند واناژن (Vanagen) و اپتيمون(ptimun) به بازار عرضه مي شود. استفاده از اين ماده در سال هاي اخير مورد توجه قرار گرفته است. آسكوژن در حقيقت پودري حاوي انواع نوكلئوتيدها مي باشد كه بعنوان يك ماده مكمل غذايي به جيره غذايي انواع جانوران اضافه مي شود. اين ماده به عنوان محرك سيستم ايمني استفاده مي شود ولي به دليل اينكه تاثير مثبتي در رشد و بقاي جانوران و آبزيان دارد، در بسياري موارد بعنوان عامل محرك و افزايش رشد بكار مي رود. |
كليد واژه: آسکوژن، قزل آلاي رنگين کمان، جيره غذايي |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .