0

پژوهش و سازندگي

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

پاسخ به:پژوهش و سازندگي
جمعه 24 شهریور 1391  5:30 PM

19 : پژوهش و سازندگي زمستان 1387; 21(4 (پي آيند 81) در امور دام و آبزيان):107-118.
 
مطالعه امکان کشت گونه هاي مختلف مخمر برآب پنير و ملاس براي توليد پروتئين تک ياخته
 
زماني دهكردي فرشاد*,همت زاده فرهيد
 
* مرکز تحقيقات کشاورزي و منابع طبيعي شهرکرد
 
 

مخمرها اولين ميكرواورگانيسم هائي بودند كه در خصوص آن ها مطالعات زيادي انجام شده و براي مصرف در تغذيه انسان و دام قابل قبول، زيرا مخمرها به ندرت سمي يا بيماري زا مي باشند. اين تحقيق براي بررسي امكان توليد پروتئين تك ياخته اي از آب پنير و آب پنير مخلوط با غلظت هاي مختلف ملاس چغندر قند (0، 10. 20. 30 و 40 درصد) به وسيله 4 نوع مخمرKluyermyces fragilis ، Candida intermedia ، Saccharmyces cerevisia و Candida pseadtrpicalis  در قالب يک طرح بلوک کامل تصادفي با روش فاکتوريل (4×5) انجام شد. مقدار 1 ميلي ليتر از غلظت 3-10 هر يك از مخمرهاي رشد يافته در محيط آب گوشت سابر دكستروز به محيط كشت هاي آب پنير و آب پنير با غلظت هاي مختلف ملاس منتقل و به مدت 28ساعت در دماي 38 درجه گرم خانه گذاري شد. رشد سلولي، مصرف لاكتوز و توليد بيومس با پنج تكرار اندازه گيري گرديد. نتايج اين تحقيق نشان داد مخمرK. faragilis  نسبت به ساير مخمرهاي به كار رفته در اين آزمايش در تمامي محيط ها، بيومس بيشتري توليد مي کند (p<0.05). مقدار بيومس توليدي 2/16، 7/18، 2/19، 7/19 و 5/19 گرم در ليتر به ترتيب براي محيط هاي كشت حاوي آب پنير و آب پنير حاوي 10، 20، 30 و 40 درصد ملاس بدست آمد. هم چنين اضافه نمودن ملاس به مقدار 20 درصد به محيط آب پنير، رشد سلولي مخمر K. faragilis را نسبت به محيط هاي کشت آب پنير و آب پنير حاوي 10 درصد ملاس به صورت معني داري بهبود داد (p<0.05). لذا بر اساس نتايج اين آزمايش، اضافه کردن 20 تا 30 درصد ملاس به آب پنير، عمل کرد توليد بيومس را 35 تا 38 درصد افزايش خواهد داد.

 
كليد واژه: آب پنير، ملاس، مخمر، پروتئين تك ياخته اي، بيومس
 
 

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها