0

پژوهش و سازندگي

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

پاسخ به:پژوهش و سازندگي
پنج شنبه 23 شهریور 1391  12:07 PM

6 : پژوهش و سازندگي زمستان 1387; 21(4 (پي آيند 81) در امور دام و آبزيان):38-42.
 
تعيين ميزان آلودگي بزهاي ذبح شده به ساركوسيستيس با روش هاي مختلف
 
دليمي اصل عبدالحسين*,ارشد مهدي,غفاري فر فاطمه,غفاري فر فاطمه
 
* گروه انگل شناسي پزشكي، دانشگاه تربيت مدرس
 
 

ساركوسيستيس يكي از شايع ترين آلودگي هاي تك ياخته اي حيوانات اهلي در جهان محسوب مي شود. در مطالعه حاضر ميزان آلودگي گوشت بزهاي ذبح شده در كشتارگاه تبريز به ساركوسيستيس با روش هاي ماكروسكوپي، هضمي و تهيه گسترش بافتي مورد بررسي و مقايسه قرارگرفته است. بدين منظوردر مرحله اول 400 راس بز را به تصادف انتخاب و اندام هاي مري، ران، بازو، ديافراگم و قلب با روش بازرسي لاشه (ماكروسكوپي) از نظر وجود كيست ساركوسيستيس بررسي گرديد. در مرحله دوم تعداد 150 راس بز به ظاهر غيرآلوده را به طور تصادفي انتخاب و از اندام هاي مري، ران، بازو، ديافراگم و قلب نمونه برداري و با روش هاي هضمي و تهيه گسترش بافتي با و يا بدون رنگ آميزي به كمك ميكروسكوپ نوري از نظر وجود ساركوسيستيس بررسي شد. طبق نتايج به دست آمده آلودگي مري، ران، بازو ،ديافراگم و قلب بزها به کيست هاي ماكروسكوپي با روش بازرسي لاشه بترتيب 25/ ، 25/0 ، 75/0 ، 75/1، و 0% ولي با روش هضمي 100% اندام هاي مذکور به کيست آلوده بوده اند. به طور كلي روش هضمي حساس ترين روش در آشكارسازي واقعي و تعيين ميزان آلودگي نشخوار كنندگان به ساركوسيستيس مي باشد. گرچه در بازرسي لاشه ها فقط 75/1% آنها به کيست سارکوسيستيس آلوده تشخيص داده شدند ولي روش هضمي نشان داد که 100% آنها آلوده هستند.

 
كليد واژه: ساركوسيستيس، بز، روش هضمي با پپسين، روش گسترش بافتي، تبريز
 
 

 نسخه قابل چاپ

 

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها