پاسخ به:پژوهش و سازندگي
پنج شنبه 23 شهریور 1391 11:28 AM
20 : پژوهش و سازندگي زمستان 1387; 21(4 (پي آيند 81) در امور زراعت و باغباني):160-169. |
اثر تابش مايكروويو بر خصوصيات کيفي و پوسيدگي ميوه هلو در سردخانه |
آذرپژوه الهام,نيكخواه شهره* |
* مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي خراسان، بخش تحقيقات فني و مهندسي كشاورزي |
اين تحقيق به منظور بررسي تاثير امواج مايكروويو بر زمان نگهداري و كنترل پوسيدگي ميوه هلو در مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي خراسان اجرا گرديد. بدين منظور ارقام مختلف هلو (آلبرتا، سرخ و سفيد و سبز مشهد) در دهه هاي اول تا دوم تير، مرداد و شهريور ماه برداشت و پس از جداسازي ميوه هاي نامرغوب و صدمه ديده، به مدت 12 ساعت در 4 درجه سانتي گراد نگهداري شدند. سپس به وسيله مايكروويو مدل سامسونگ با فركانس 2450 MHZ و با دو قدرت پايين 200(Low) وات و بالا 800(High) وات به مدت 30،60 و 120 ثانيه تيمارشدند. نمونه هاي تيمار شده همراه با نمونه شاهد (بدون تيمار شدن) در شانه هاي پلاستيكي 12 عددي چيده شدند و با استفاده از پلاستيك پلي اتيلن با دانسيته بالا و سوراخ دار بسته بندي و در سردخانه با دماي صفر درجه سانتي گراد و رطوبت نسبي 95-90 در صد به مدت دو ماه نگهداري شدند. هر 15 روز يك بار، ميزان پوسيدگي ميوه، در صد مواد جامد محلول، اسيد قابل تيتر، در صد كاهش وزن، ميزان سفتي، رنگ ظاهري و آزمون حسي بر روي نمونه ها انجام شد. داده ها با استفاده از طرح فاكتوريل4 فاكتوري در قالب طرح كاملا تصادفي تجزيه و تحليل آماري و ميانگين ها با آزمون چنددامنه اي دانكن مقايسه شدند. نتايج نشان داد كه استفاده از تيمار مايكروويو باعث كاهش پوسيدگي ميوه هلو در طي نگهداري در سردخانه مي شود. همچنين تيمار مايكروويو باعث افزايش pH، سفتي بافت و ميزان مواد جامد محلول مي شود. مناسب ترين تيمار استفاده از توان 200 وات با مدت زمان اشعه دهي 60 ثانيه بود. نتايج آناليز ارزيابي حسي تيمارها نيز نتايج فوق را تاييد نمود. |
كليد واژه: مايكروويو، ارقام هلو، خصوصيات کيفي، پوسيدگي ميوه، سردخانه |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .