پاسخ به:پژوهش و سازندگي
پنج شنبه 23 شهریور 1391 10:32 AM
10 : پژوهش و سازندگي زمستان 1387; 21(4 (پي آيند 81) در امور زراعت و باغباني):67-79. |
مقايسه ويژگي هاي آناتوميكي دو واريته از گونه Pistacia vera و بررسي تاثير شوري و ضربه مكانيكي بر دفرمه شدن ميوه |
فرجادي الهام*,زرين كمر فاطمه,حكم آبادي حسين |
گونه Pistacia vera به عنوان يك محصول مهم باغي جايگاه خاصي را در بين توليدات كشاورزي داراست و بخش عمده اي از صادرت غيرنفتي ايران را تشكيل مي دهد. ايران بزرگترين توليد كننده پسته در جهان است. پسته بومي ايران داراي 62 واريته است. در اين تحقيق دو واريته مهم تجاري، اوحدي و كله قوچي از روستاي فيروزه شهرستان سيرجان انتخاب شدند. با وجود اهميت علم آناتوميكي و اهميت پسته و نقش آن در صادرات كشور، تاكنون از نقطه نظر آناتومي كمتر مورد توجه قرار گرفته است. در اين تحقيق خصوصيات آناتوميكي برگ، ساقه و ميوه پسته و تاثير شوري بر ساختار آناتوميكي آن به كمك ميکروسکوپ الکتروني (SEM) و نوري (MO) مورد بررسي و تجزيه و تحليل قرار گرفت. نتايج حاصل از مطالعات برگ نشان مي دهد كه |
كليد واژه: پسته اهلي، آناتوميکي، شوري، دفرمه شدن ميوه، ضربه مكانيكي |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .