پاسخ به:پژوهش و سازندگي
چهارشنبه 22 شهریور 1391 10:21 AM
1 : پژوهش و سازندگي زمستان 1387; 21(4 (پي آيند 81) در امور زراعت و باغباني):2-8. |
بررسي اثر نوع پايه و کلريد سديم بر غلظت يونهاي سديم، پتاسيم و کلر در شاخساره نارنگي کينو |
ابوطالبي جهرمي عبدالحسين*,حسن زاده خانكهداني حامد,فروغي نيا فاطمه |
* گروه باغباني، دانشگاه آزاد اسلامي، واحد جهرم |
اين پژوهش به منظور بررسي اثر نوع پايه و کلريد سديم بر غلظت سديم، پتاسيم و كلر در شاخساره نارنگي کينو پيوند شده روي چهار پايه مركبات شامل بكرايي (ليموشيرين نارنگي) ليموآب، ولكامريانا و نارنج به صورت فاكتوريل در قالب طرح كاملا تصادفي در چهار تكرار در گلخانه به اجرا در آمد. بر اساس نتايج، نوع پايه تاثير زيادي بر غلظت يون ها داشت. غلظت يون هاي پتاسيم، سديم و كلر در تيمار شاهد و سايرسطوح شوري با هم تفاوت معني دار داشت. شوري غلظت سديم و كلر را در ريشه و شاخساره افزايش داد ولي ميزان افزايش بسته به نوع پايه متفاوت بود. كمترين غلظت كلر و سديم در شاخساره پيوندك روي پايه ليموآب وجود داشت. بر اثر شوري غلظت پتاسيم در شاخساره پيوندك روي پايه بکرايي کاهش و روي ساير پايه ها افزايش يافت. بر اساس نتايج ليموآب و تا حدودي بکرائي از توان خوبي در القاي تحمل به شوري در نارنگي کينو برخوردار بودند. |
كليد واژه: شوري، نارنگي کينو، پايه مرکبات |
![]() |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .