0

پژوهش و سازندگي

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

پاسخ به:پژوهش و سازندگي
چهارشنبه 22 شهریور 1391  10:16 AM

24 : پژوهش و سازندگي زمستان 1387; 21(4 (پي آيند 81) در منابع طبيعي):197-199.
 
مقايسه ابعاد پريتسيوم دو گونه قارچ Ophiostoma ulmi و O. novo-ulmi
 
عراقي ميرمعصوم*,رهنما كامران,سليماني پور نسرين
 
* دانشگاه علوم كشاورزي و منابع طبيعي گرگان
 
 

شکل جنسي قارچ عامل بيماري از نظر تاکسونومي و طبقه بندي گونه هاي مختلف اين جنس حايز اهميت زيادي است. با توجه به اهميت و خسارت اين بيماري در ساليان اخير و عدم وجود اطلاعات کافي از خصوصيات مختلف و به ويژه ابعاد پريتسيوم جدايه هاي مختلف عامل بيماري در کشور، در اين تحقيق تلاش شده است تا ابعاد پريتسيوم جدايه هاي عامل بيماري تعيين گردد.
براي انجام اين آزمايش از 8 جدايه قارچ عامل بيماري مرگ نارون جداسازي شده از مناطق مختلف استان گلستان استفاده شد. جدايه هاي استاندارد مورد استفاده در اين آزمايش نيز عبارت بودند از جدايه
AST20 به عنوان تيپ A (جداسازي شده از اسالم گيلان) و جدايه CKT11 به عنوان تيپ B (جداسازي شده از مناطق جنگلي چاچکام مازندران). در هر ظرف حاوي محيط کشت MEA (داراي 200-100 گرم پودر چوب نارون) دو جدايه استاندارد (که نوع تيپ آميزشي آنها براي ما مشخص بود) A و B و يک جدايه نامشخص به صورت به صورت يک حلقه کوچک 5 ميلي متري در مقابل هم کشت گرديدند و سپس در دماي 20 درجه سانتي گراد در داخل انکوباتور به مدت 3-4 هفته نگهداري شدند. در تيپ هاي سازگار در محل تلاقي قارچ تشکيل اندام باروري به نام پريستوم شد.

 
كليد واژه:
 
 

 نسخه قابل چاپ

 

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها