افق فراملی روح جدیدی به حوزه و دانشگاه خواهد داد
یک شنبه 26 آذر 1391 9:49 PM
خبرگزاری فارس: آیتالله اعرابی با بیان اینکه باید مقوله حوزه و دانشگاه از نگاه تنگ درونی بیرون آید، گفت: افق فراملی روح جدیدی به حوزه و دانشگاه خواهد داد.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، آیتالله اعرافی رئیس جامعةالمصطفیالعالمیه در همایش «نقش راهبردی دانشگاهها و حوزههای علمیه در تحول هندسه قدرت جهانی» که در دانشگاه عالی دفاع علمی برگزار شده بود، با بیان اینکه غالبا بحثهای حوزه و دانشگاه در نگاه درون کشوری مطرح بود تصریح کرد: اگر در رابطه با حوزه و دانشگاه با نگاه فراملی،تعریفی از هندسه قدرت جهانی داشته باشیم، قطعا مقوله حوزه و دانشگاه عمق و گرمای بیشتری پیدا خواهد کرد.
آیتالله اعرابی در مورد حوزه معرفتی و جغرافیای معرفتی جهان اسلام و بازیگرانی که در این پهنه هستند، گفت: تا قبل از پیدایش انقلاب اسلامی در جهان اسلام، رقابتهای کلامی بین اسلام و مکاتب رقیب بود و در آن زمان گفتمان اسلامی گفتمانی ضعیفی در مقابل مارکسیست بود.
وی افزود: با انقلاب اسلامی این هندسه رقابتی در جهان اسلام دچار دگرگونی و تحول به نفع گفتمان اسلامی شد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به رقابتهای 50 سال اخیر جهان اسلام که بین اسلام و دیگر گفتمانها بود، اظهار داشت: با ظهور گفتمان انقلاب اسلامی مشاهده میشود که اصلا از اندیشههای مارکسیستی، سوسیالیستی.... خبری نبود.
رئیس جامعةالمصطفیالعالمیه با بیان اینکه تقابل گفتمانی و رقابت معرفتی متعلق به مباحث درون گفتمانی است، اظهار داشت: در شرایط جدید رقابتها در دروه اسلام و زیر پرچم اسلام شکل گرفته است که البته زمینههای آن از قبل وجود داشت.
به گفته وی در فضای جدید غربیها تلاش میکنند که رقابتها را در مذهب نشان دهند ولی اینگونه نیست.
آیتالله اعرابی ادامه داد: رقابتها در حال حاضر در درون جبهه اسلامی است که تدبیر و ساماندهی این رقابتها بسیار مهم است و باید به آن اهتمام داشته باشیم.
رئیس جامعةالمصطفیالعالمیه با بیان اینکه گفتمان اسلام ناب و انقلاب اسلامی که امام(ره) آن را پایهریزی کردند در رقابت با چند گفتمان درونی است، اظهار داشت: گفتمان سنتی اسلامی و اسلام غیر سیاسی، گفتمان لیبرالی و سکولاریستی و روشنفکرمآبانه، اسلامهای متحجرانه در تکفیری و اسلام به نوعی سیاسی و غیر تکفیری از جمله اسلامهایی است که با اسلام ناب محمدی رقابت میکند.
به گفته عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در چنین وضعیتی باید به سمت بازیافت قدرت تمدن اسلامی حرکت کنیم و باید حوزه و دانشگاه بدانند که چه قرائتهایی از اسلام وجود دارد.
وی افزود: اگر حوزه و دانشگاه بخواهند به سمت بازیافت قدرت تمدنی اسلام برود، باید این جریان را بشناسد.
آیتالله اعرابی در مورد توانمندیهای گفتمان اسلام ناب محمدی تصریح کرد: عقلانیت قدسی، اخلاق و عرفان عملی اسلام، نظام حقوقی و فقهی، سوژههای حماسی اسلام و سوژههای مناسکی، نگاه امیدوارانه به آینده و تجربههایی که در انقلاب اسلامی بدست آمده است از توانمندیهای گفتمان اسلام ناب محمدی است.
به گفته رئیس جامعةالمصطفیالعالمیه گفتمان اسلام ناب محمدی با درخششی که مطرح شد رقبای خود را که از جمله مارکسیستها و ... را از بین برد و در حال حاضر یک رقابت 5 ضلعی در درون جهان اسلام شکل گرفته است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه بیداری جهان اسلام قطعا از انقلاب اسلامی و گفتمان اسلام ناب محمدی نشأت گرفته است، اظهار داشت: قدرتهای استکباری از یک طرف اسلام تحجری را تایید میکند و از طرف دیگر گفتمان مارکسیستی را نیز تایید میکند زیرا میخواهد گفتمان انقلاب اسلامی را تحتالشعاع قرار دهد.
وی افزود: برای تداوم گفتمان انقلاب اسلامی باید این گفتمان به یک تمدن تبدیل شود.
آیتالله اعرابی در مورد فعالیتهایی که باید برای تبدیل گفتمان اسلام ناب محمدی به یک تمدن انجام گیرد، گفت: بسط دامنه علوم و معارف اسلامی، بازسازی دانشهای موجود در دانشگاه با نگاه اسلام ناب محمدی، تبدیل تولیدات به فناوری و ساختارسازی از جمله فعالیتهایی است که باید برای تبدیل گفتمان اسلام ناب محمدی به یک تمدن انجام شود.
رئیس جامعةالمصطفیالعالمیه با بیان اینکه باید مقوله دانشگاه و حوزه از افق تنگ درونی به افق فراملی تبدیل شود، گفت: در صورتی که مقوله دانشگاه و حوزه،افق فراملی داشته باشد، روح جدیدی به حوزه و دانشگاه خواهد داد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه باید چالشهای بیداری اسلامی در حوزه و دانشگاه مورد بررسی قرار بگیرد، تصریح کرد: جمعبندی عقلانیت و انقلابیگری اسلام از جمله چالشهای بیداری اسلامی است که نخبگان و علمای جوامع اسلامی باید موارد مذکور را تبیین کنند.
انتهای پیام/
امام حسن عسگری : ما حجت خدا بر مردم و مادرم حجت خدا بر ماست
خدای عز وجل :ای پیامبر اگر علی نبود تو را نمی افریدم و اگر فاطمه نبود هیچکدامتنان را