سالمندترین استان کدام است؟
مدیرکل بهزیستی گیلان با بیان اینکه ۱۱ درصد جمعیت گیلان سالمند هستند و پیرترین استان کشور است، گفت: گیلان رتبه نخست رشد سالمندی کشور را کسب کرده است.
کیانوش کوچکینژاد امروز در گفتوگو با فارس با اشاره به فرا رسیدن روز جهانی سالمندان در ۱۰ مهر اظهار کرد: سالمندی مربوط به تمام مردم است و همه انسانها روزی این مرحله از زندگی را تجربه میکنند.
وی با بیان اینکه با توجه به نوع فیزیولوژی بدن نیاز به یک سری رفتارها و کارها در سالمندی است، افزود: سن بالای ۶۰ سال را سالمند میگویند اما افرادی هستند که به دلیل نوع زندگی و بیماری زیر ۶۰ سال نیز سالمند میشوند و تعدادی نیز با سن بالای ۹۰ سال به گونهای زندگی میکنند که از نظر رشد فیزیکی سالم هستند و بیماری ندارند.
مدیر کل بهزیستی گیلان سالم زندگی را یکی از موارد بسیار مهم در زندگی سالمندان دانست و تصریح کرد: وجود سلامت امید به زندگی را افزایش میدهد.
وی با بیان اینکه در کشور به ویژه گیلان امید به زندگی افزایش یافته است، تصریح کرد: روزی کشور ما را جوان میگفتند اما اکنون رو به سالمندی پیش میرود.
کوچکینژاد گیلان را سالمندترین و پیرترین استان کشور نامید و ابراز کرد: گیلان رتبه نخست رشد سالمندی در کشور را کسب کرده است و ۱۱ درصد جمعیت استان سالمند هستند.
وی سالمندی را یک تهدید و نیز فرصت خوب نامید و خاطرنشان کرد: رشد سالمندی در گیلان نشانه افزایش امید به زندگی است اما اگر برای این موضوع تدبیر و فکری نشود تبدیل به یک تهدید میشود.
این مسئول عمدهترین کار بهزیستی در زمینه سالمندی را توانبخشی خواند و بیان کرد: انواع توانبخشی شامل جسمی، روحی و اجتماعی است.
وی آموزش مهارت زندگی در سالمندی را بسیار مهم خواند و برگزاری آموزیهای مهارت زندگی سالمندی در شهرستانهای استان را یکی از برنامههای بهزیستی گیلان در آینده نزدیک عنوان کرد.
کوچکینژاد سالمند آزاری را یکی از مشکلات این قشر عنوان کرد و افزود: برخی سالمندان توسط جامعه و خانوادههای خود مورد اذیت و آزار قرار میگیرند که اگر به خواستههای آنها توجه نشود موجب آزار روحی برای سالمندان میشود.
وی با بیان اینکه ۲۲ مرکز بهزیستی گیلان به ۲ هزار سالمندان خدمات ارائه میدهد، تصریح کرد: تعدادی از این مراکز روزانه و نیز شبانه هستند که خدمات تغذیهای، روحی و آموزشهای دیگر را به سالمندان ارائه میدهند.
مدیر کل بهزیستی گیلان از وجود مهد سالمندان در بهزیستی گیلان خبر داد و افزود: در این مهد، سالمندان میتوانند روزها مراجعه کنند و غروبها به خانههای خود بروند که گسترش این مراکز یکی از اهداف بهزیستی استان است.
وی مناسب سازی نشدن فضای عمومی استان برای سالمندان و معلولان را از دیگر مشکلات مهم عنوان کرد و یادآور شد: تنها ۳۲ درصد اماکن عمومی استان مناسبسازی شده و بقیه هنوز اقدامی صورت نگرفته است.