۱۸ کشته و زخمی در زمین لرزه زهان
پنج شنبه 16 آذر 1391 9:18 AM
سازمان مدیریت بحران کشور با اعلام استقرار نیروهای امدادی شهرستان قائنات در محل وقوع حادثه اعلام کرد که بر اساس آخرین آمارها متاسفانه بر اثر این زمین لرزه تا کنون ۵ تن از هموطنان کشته و ۱۳ تن دیگر زخمی شدند.
این زمین لرزه تا کنون شانزده پس لرزهی ریز و درشت به دنبال داشته است.
در ساعات ابتدایی شامگاه چهارشنبه، زمین لرزهای به بزرگی ۵. ۵ در مقیاس ریشتر زهان، از توابع قائن در استان خراسان جنوبی را لرزاند که این رویداد تا کنون ۵ کشته و ۱۳ زخمی برجای گذاشته است.
بانک داده برخط مرکز لرزهنگاری کشوری، زمان وقوع از زلزله را ساعت ۳۸: ۲۰ ذکر کرده و کانون این لرزش را در عمق نه کیلومتری به فاصله ۲۵ کیلومتریِ زهان شناسایی کرده است و آن طور که از آمار ثبت شده در این پایگاه بر میآید، تا ساعت دو بامداد روز پنج شنبه (شانزدهم آذرماه)، شانزده پس لرزه ریز و درشت در این منطقه به ثبت رسیده و به نظر میرسد که این روند در ساعات آتی نیز ادامه داشته باشد.
تصویر برگرفته از بانک داده برخط مركز لرزهنگاری كشوری (برای دیدن تصویر در ابعاد بزرگتر روی آن کلیک کنید)
حسین درخشان، مدیر روابط عمومی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ایران در گفتگو با ایسنا در این باره گفت: با توجه به نوع و شدت زمین لرزه بلافاصله تیمهای ارزیاب از جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی برای تعیین میزان خسارات احتمالی به محل حادثه اعزام شدند.
شنیدن آمار هر روزه زلزلههای ریز و درشت در کشورمان و شایعاتی که پیرامون این شیوع به گوش میرسد سبب شد تا نیمه شهریورماه، به دنبال یافتن توضیحی برای «ماجرای زلزلههای اخیر چیست؟»، با چند تن از زمینشناسان به گفتو گو بنشینیم؛ جالب اینکه دکتر مهدی زارع، معاون پژوهشی و فناوری پژوهشگاه بینالمللی زلزله در نیمههای سخنانش به ماجرای حرکت گسل زهان در سال ۷۶ اشاره کرد و با اشاره به زلزله ۲. ۵ ریشتری این منطقه بعد از حدود پانزده سال اشاره کرد تا بر عادی بودن وقوع زمین لرزه در کشورمان (که روی نوار لرزه جهانی واقع شده) تاکید داشته باشد؛ حالا ماهها از آن روز میگذرد که دوباره خبر لرزیدن زمین در زهان به گوش میرسد.درخشان همچنین از اعزام ۶ تیم عملیاتی به مناطق زلزله زده خبر داد و گفت: با توجه به اینکه زلزله در عمق ۲ کیلومتری رخ داده است تا الان نیروهای ارزیاب خسارت وارده به ۵ روستا را تایید کردهاند.
وی از ارسال ۲ محموله غذایی و زیستی به مناطق زلزله زده خبر داد و گفت: ۱۸ تیم امدادی از استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان و خراسان رضوی نیز به مناطق زلزله زده تا کنون اعزام شدهاند؛ عملیات امداد و نجات همچنان ادامه دارد.
این زمین لرزه که در شهرهایی همچون بیرجند، آرین شهر، درمیان و قاین احساس شده، موجب قطعی تلفنهای همراه و ثابت در منطقه زلزله زده شده و علاوه بر آن، قطعی شبکه اینترنت در استان را در پی داشته است.
محمدرحیم شهریاری، مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی با تاکید بر تلاش و جستجوی امدادگران هلال احمر استان به منظور پیدا کردن و نجات جان مجروحان و مصدومان از زیر آوار، به فارس گفت: هماکنون ۱۲ تیم امدادی برای خدمترسانی به مردم به مناطق زلزله زده اعزام شدند و علاوه بر آن، یک محموله اقلام امدادی شامل چادر و پتو و همچنین چندین دستگاه آمبولانس نیز به زهان ارسال شده است.