وقف در قاین 800 سال قدمت دارد
شنبه 25 شهریور 1391 4:02 PM
رئیس اداره اوقاف قاین گفت: فرهنگ وقف در این شهرستان 800 سال قدمت دارد و قدیمیترین وقف آن مربوط به حوزه علمیه است.
حجتالاسلام پرویز بخشیپور از شهرت قاین به دارالمومنین یاد کرد و افزود: آثار مذهبی زیادی در قاین مشهود است که از آن جمله میتوان به مسجد جامع این شهرستان اشاره کرد.
وی از وجود یکهزار و 300 مورد نیت وقف در قاین خبر داد و افزود: 85 درصد نیات واقفان مربوط به عزاداری امام حسین (ع) است.
رئیس اداره اوقاف قاین با بیان اینکه باید برای هدایت نیات وقف به سمت مسائل فرهنگی تلاش شود، گفت: اکنون عزاداری امام حسین (ع) اشباع شده و نیاز است که برای سایر ائمه اطهار (ع) نیز وقف صورت گیرد چرا که اکنون در ایام فاطمیه، صادقیه و علویه هیچ وقف عزاداری وجود ندارد.
بخشیپور افزود: واقفان باید نیات خود را به سمت امور قرآنی سوق دهند.
وی ادامه داد: در قاین موقوفه درمانی وجود ندارد اما یک ساختمان چهار طبقه مرکز تخصصی پزشکان در زمین وقفی ساخته شده و مورد بهرهبرداری قرار گرفته است.
رئیس اداره اوقاف قاین با تاکید بر معرفی و تبیین وقف تصریح کرد: اکنون وقف یک مقوله ناشناخته بین اقشار جامعه و حتی قشر تحصیلکرده بوده و از آنجا که برخی بر این تصورند که وقف گوشت قربانی است و هر کس میتواند از آن قطعهای را جدا کند باید برای عموم روشن شود که وقف مال محبوس نیست.
بخشیپور افزود: البته تاکنون نشستهایی با علما برای تبیبن فرهنگ وقف داشتهایم که امید است مثمرثمر واقع شود.
وی با مقایسه وضعیت وقف و موقوفهخواری در قبل و بعد از انقلاب گفت: قبل از انقلاب به لحاظ مخالفت حاکمیت زمان با وقف، در این ارتباط مشکلاتی به وجود آمده بود اما امروزه با توجه به حاکمیت اسلامی در جامعه اقشار روشنفکر و متدین در کمک به ترویج فرهنگ وقف موثر هستند.
رئیس اداره اوقاف قاین با اشاره به زنده شدن برخی از موقوفات کلان تصریح کرد: موقوفهای بعد از 60 سال و پس از اینکه دو بار بین وارثان تقسیم شده مجدد به وقفیت برگشت داده شده است.