0

تاپیک جامع سوالات مذهبی

hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 5607

پاسخ به:تاپیک جامع سوالات مذهبی
شنبه 18 شهریور 1391  1:46 PM

تاريخ مشاوره : پنج شنبه 5/5/1391
تاريخ پاسخ : دوشنبه 9/5/1391
تحصيلات : دانشجو
گروه : سوالات شرعي

سوال : سلام محل تولد بنده تهران می باشد و از سن 3 تا 6 سالگی نیز در تهران ساکن بوده ام و از آن پس در بومهن ساکن هستم (بومهن در 30 کیلومتری شرق تهران است و رسیدن به تهران با خودروی عمومی 35 دقیقه طول می کشد ) و بنده اکنون یک سال است که در سمنان دانشجو نیز می باشم و مداوما در حال تردد (البته به جز ایام تابستان ) با توجه به شروط وطن می خواستم بدانم 1 - حکم روزه و نماز من هنگام حضور در سمنان چگونه است ؟ 2 - حکم نماز و روزه بنده هنگام حضور یک روزه در تهران با توجه به سوابق چگونه است ؟ 3 - آیا تهران وطن بنده محسوب می شود ؟ با توجه به اینکه برای بسیاری از کاره لزوما باید به تهران بروم ؟ 4 - پدر بنده نیز متولد تهران است و نزدیک 30 سال در تهران زندگی کرده است و هم اکنون نیز محل کارش تهران است ( حدودا 15 سال است که ساکن تهران نیست ) حکم نماز و روزه ایشان چگونه است ؟ البته بنده دانشجوی کارشناسی بوده و مدت تحصیل من 4 سال است که یک سال آن گذشته است و 3 سال باقی مانده است. پیشاپیش از پاسخ کامل و دقیق شما تشکر می کنم
پاسخ : با سلام و عرض تحیت.
دوست محترم!
1. نظر رهبری در این زمینه تغییر کرده است. ایشان قائل به احتیاط شده اند؛ یعنی در فرض مزبور، شخص باید هم نماز را به صورت تمام و هم شکسته بخواند، و هم روزه بگیرد و بعدا نیز قضای آن را انجام دهد.
البته ایشان اجازه داده اند که مقلد در این مسأله با مراعات شرایط به مجتهد جامع الشرایط دیگر رجوع نمایند.
اکثر مراجع عظام کسی را که در هر 10 روز حداقل یکبار به مسافرت برود، کثیرالسفر می دانند، و می فرمایند نمازش تمام و روزه اش صحیح است.
آیات عظام سیستانی و مکارم، کسی را که در هر هفته سه روز رفت و آمد داشته باشد، کثیر السفر می دانند؛ و آیت الله وحید، حداقل چهار روز در هفته را معیار کثیرالسفر می دانند.
ضمنا برخی مراجع مدت لازم برای صدق کثیرالسفر را حداقل 4 ماه، 6 ماه در یک سال یا 3 ماه در چند سال تحصیلی، یک سال و ... می دانند.
2 و 3. در فرض مزبور، تهران وطن شما نیست. لذا اگر فاصله بومهن تا شهر تهران به اندازه مسافت شرعی (5/22 کیلومتر) است مسافر محسوب می شوید، و نمازتان شکسته است و روزه هم صحیح نیست. البته اگر صبح به تهران بروید و تا قبل از ظهر به بومهن برگردید و کاری که روزه را باطل می کند انجام ندهید، روزه تان صحیح است.
4. تهران وطن ایشان است و نماز ایشان در تهران تمام و روزه هم صحیح است.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
م

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها