0

تاپیک جامع سوالات مذهبی

hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 5607

پاسخ به:تاپیک جامع سوالات مذهبی
شنبه 18 شهریور 1391  1:20 PM

تاريخ مشاوره : شنبه 14/5/1391
تاريخ پاسخ : دوشنبه 16/5/1391
تحصيلات : فوق ليسانس
گروه : سوالات شرعي

سوال : باسلام بنده 5سال است که بواسطه ازدواج و اشتغال و تحصیل، ساکن تهران هستم و درحقیقت در وطن قبلی خود نیستم. البته در این مدت، دوسال بصورت روزانه یا دوسه روز در هفته، شغلی هم در آنجا داشتم و رفت و آمد می کردم. اکنون نیز معمولا هر هفته (یا حداکثر دوهفته یک بار) برای سرزدن به والدین به آنجا می روم.حالا سوالات زیر مهم است: 1-آیا در حال حاضر بنده هنگام عزیمت به آنجا حکم مسافر را دارم؟ 2-تکلیف سالهایی که از آنجا اعراض کرده بودم و درحد سرزدن به والدین آنجا می رفتم و نمازم را کامل می خواندم چگونه است؟ 3-آیا همسر بنده که اصالتا تهرانی بوده و آنجا وطنش نیست، هم باید مطابق بنده در هنگام رفتن به آن جا اقدام کند؟ با تشکر
پاسخ : با سلام و عرض تحیت.
دوست محترم!
1. اگر از آن جا اعراض نکرده اید (یعنی قصد نکرده اید که دیگر هیچگاه آنجا را به عنوان محل سکونت انتخاب نخواهید کرد) هنوز وطن شما است و نماز در آن کامل و روزه هم صحیح است.
2. صرف نرفتن اعراض محسوب نمی شود. لذا اگر به معنایی که گذشت اعراض نکرده اید هنوز وطن است. در غیر این صورت مسافر محسوب می شوید؛ مگر این که در هر 10 روز حداقل یکبار به آنجا مسافرت داشته باشید که در این صورت کثیرالسفر می شوید و نمازتان کامل و روزه هم صحیح است.
3. همسر شما مسافر محسوب می شود مگر این ایشان نیز کثیرالسفر باشد. البته ایشان در صدق کثیرالسفر باید طبق نظر مرجع تقلید خودش عمل کند.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها