0

تاپیک جامع سوالات مذهبی

hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 5607

پاسخ به:تاپیک جامع سوالات مذهبی
شنبه 18 شهریور 1391  1:10 PM

تاريخ مشاوره : پنج شنبه 19/5/1391
تاريخ پاسخ : يکشنبه 22/5/1391
تحصيلات : نا مشخص
گروه : سوالات شرعي

سوال : باسلام بنده به لطف خدا موفق به توبه شده ام و در صدد جبران حق الناس هستم: بنده حدود 4 سال است که به وسواس نجس پاکی مبتلا هستم.علاوه بر گناه وسواس در این سال ها اب زیادی اسراف کرده ام.من در یک مجتمع ساکنم که هزینه اب به صورت مشاع پرداخت میشود و در نتیجه در طی این سالها حق الناس سنگینی به گردنم افتاده.حالا میخوام این مقدار را حدودی حساب کرده و به دفتر مجتمع بپردازم تا صرف امور مجتمع شود و شاید از شارژ ماهانه مردم کم شود .اما در حساب کردن ان مشکل دارم و میخوام کمکم کنید.خودم به ذهنم رسید قیمت هر متر مکعب اب را در هرسال از اینترنت پیدا کنم.اب مصرفی متوسط یک فرد را هم پیدا کنم ببینم حدودا چند برابر مصزف کردم و مجموع 4 سال را بپردازم سوالم اینست که اایا این راه خوبی است یا را ه بهتری پیشنهاد میکنید؟ با عرض پوزش از اطاله کلام و تشکر ویژه
پاسخ : با سلام و عرض تحیت.
دوست محترم!
اگر بطور غیر متعارف و بیش از اندازه معمولی مصرف کرده اید، آن مقدار حداقل ـ یعنی مقداری که یقین دارید بدهکارید ـ را بدهید. مثلا اگر قبض آب خودتان را با همسایه ای که با شما شرائط مساوی دارد مقایسه کرده اید و بین مبلغ 10 هزار تومان یا 15 هزار تومان مردد هستید، دادن همان 10 هزار تومان برای هر قبض، کفایت می کند و نسبت به مبلغ اضافه، تکلیفی ندارید.
ضمنا اگر حلالیت بطلبید و بگویید دیگر وسواس را کنار گذاشته ام و آنها حلال کنند نیاز به این کار هم نیست.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها